Blogi

Tervetuloa blogiimme! Täältä voit lukea hyödyllistä tietoa katon kunnossapidosta ja kattotöihin liittyvistä ajankohtaisista asioista.

Miksi katon tai ulkoverhouksen maalaus kannattaa varata jo nyt?

Vaikka talvi on vasta tulossa, viisas suunnittelee ensi vuoden toimenpiteitä julkisivulle ja katolle jo ennen sitä. Toimi nopeasti, niin ehdit vielä ennen lumia.

Lue lisää »

Katon riskitekijät ja niiden huomiointi – koskevatko nämä sinun kattoasi?

Katon tehtävä on suojata rakennusta kosteudelta ja sään rasituksilta. Monet yksittäiset ongelmakohdat voivat kuitenkin altistaa kattoa ja sen myötä koko rakennusta vaurioitumiselle. Tarkista tästä artikkelista tavallisimmat katon rakenteiden riskitekijät ja pyydä meidät tarvittaessa paikan päälle katsomaan, onko katollasi niiden suhteen huolta.

Lue lisää »

Kattovuoto kuriin

Kun kattovuoto yllättää, mitä vaihtoehtoja on olemassa? Entä mitä asialle voisi tehdä jo ennakoivasti? Vaikka tilanne on vakava ja vaatii nopeaa toimintaa, oikeilla toimenpiteillä se hoituu kuntoon.

Lue lisää »

Milloin kattoremontti on ajankohtainen – 5 merkkiä

Katon ikä ei välttämättä aina ole paras mittari kattoremonttiajankohdan määrittelemiseen, vaan tärkeintä on tarkkailla katon kuntoa ja toimivuutta. Tavallista enemmän rasitusta kohdannut katto tarvitsee remontin aiemmin, kun taas tunnollisesti huollettu katto voi selvitä paljonkin keskivertoikää pidemmälle.

Lue lisää »

Piipunpellitys ja piipunhattu – suojaa piippu sekä hormi kosteudelta ja rapautumiselta

Savupiipun ja sen läpivientikohdan suojaaminen piipunpellityksellä ja piipunhatulla ovat pieniä investointeja, joka säästävät suurilta vahingoilta.

Lue lisää »

Kattohuoltosopimuksella varmuutta katon kunnossapitoon

Taloyhtiöissä katon huollon suunnitelmallisuus on tärkeää sekä katon kunnossa pysymisen kannalta että kulujen ennakoinnin näkökulmasta. Helpoin ratkaisu on kattohuollon ammattilaisen kanssa tehty katon vuosihuoltosopimus.

Lue lisää »

Sadevesikourujen pinnoitus palauttaa niiden toimivuuden

Sadevesikourujen pinnoitus on kannattava vaihtoehto kourujen uusimiselle. Se säästää aikaa ja rahaa, mutta tekee kouruista tiiviit ja toimivat.

Lue lisää »

Peltikaton pesu ja puhdistaminen

Puhtaanapito on peltikaton säännöllisistä huoltotoimenpiteistä tärkein. Se lisää katon käyttöikää vähentämällä katon kulumista ja ennaltaehkäisemällä ruostumista, joka on peltikattojen pahin uhka.

Lue lisää »

Katon läpivientejä kannattaa pitää silmällä

Läpivientien tiivistysten pettäminen on yksi yleisimmistä kattovuotojen syistä, joten niitä kannattaa tarkkailla säännöllisesti. Uudelleen tiivistämällä läpivientien vuodot saadaan yleensä korjattua nopeasti.

Lue lisää »

Oikeat menetelmät tiilikaton pesuun

Tiilikaton pesu on yksi sen tärkeimmistä huoltotoimenpiteistä. Pesussa on kuitenkin monta muistettavaa asiaa, jotta kaikki sujuu tiilikattoa vahingoittamatta ja tekijällekin turvallisesti.

Lue lisää »
1 2 3 6

Helpotusta isännöintitoimiston arkeen

Milloin olette viimeksi tarkistaneet taloyhtiönne katon kunnon? Jätä se tästedes meidän työksemme, ja keskity itse olennaiseen!

Jätä yhteydenottopyyntö