Sadevesijärjestelmän asennus Jyväskylässä ja Keski-Suomessa

Sadevesijärjestelmän tehtävä on ohjata katolta valuva vesi hallitusti pois niin, ettei se rasita talon rakenteita. Asennamme taloosi uuden sadevesijärjestelmän tai pinnoitamme entiset kourut toimiviksi.

Huonosti toimiva sadevesijärjestelmä on riski koko talon terveydelle

Sadevesikouruilla ja koko sadevesijärjestelmällä on tärkeä rooli rakennuksen kuivana pitämisessä. Niiden tehtävä on ohjata katolta valuva sade- ja sulamisvesi sadevesikaivoihin ja pitää näin ylimääräinen kosteus poissa rakennuksen seinistä ja perustuksista.

Toimiakseen oikein sadevesikourujen on oltava ehjät ja veden on päästävä liikkumaan niissä helposti. Jos sadevesijärjestelmä on päässyt reikiintymään, sen kaadoissa on ongelmia tai se on alun perinkin asennettu väärin, sade- ja sulamisvedet kastelevat rakennuksen julkisivua. Sen seurauksena seiniin voi tulla tummentumia ja pidempään jatkuessaan tilanne aiheuttaa kosteusvaurioiden riskin.

Tavallinen syy sadevesikourujen vuotamiseen on puhki ruostuminen. Saumojen ja liitoskohtien tiiveydessä voi myös olla puutteita, ja joskus saumat saattavat aueta kourussa olevan veden jäätymisen seurauksena. Lisäksi talvella katolla olevan tai sieltä putoavan lumen paino voi vahingoittaa kouruja.

Sadevesijärjestelmä on syytä uusia myös silloin, kun aiempi järjestelmä on ollut alusta asti väärin mitoitettu. Muuten lopputulos on sama kuin vuotavienkin kourujen kohdalla: vesi pääsee valumaan väärään paikkaan ja kastelemaan talon rakenteita.

Kuluneessa ja ruostuneessa sadevesijärjestelmässä roskat jäävät helposti seisomaan kouruihin, mikä pahentaa kourujen kuntoa entisestään. Sadevesijärjestelmän uusiminen on siis samalla panostus vaivattomampaan puhtaanapitoon jatkossa.

Näin sadevesijärjestelmän asennus tapahtuu

Jos epäilet, että sadevesijärjestelmäsi on uusimisen tarpeessa, pyydä meidät paikalle tarkastamaan tilanne. Kartoitamme sadevesijärjestelmäsi kunnon ja arvioimme, onko järkevin ratkaisu tehdä paikallisia korjauksia vai asentaa kokonaan uusi sadevesijärjestelmä.

Sadevesikourut voidaan myös pinnoittaa, jos ne ovat vielä riittävän hyvässä kunnossa. Pinnoitus saa aikaan saumattoman, tiiviin pinnan ja palauttaa kourujen toimivuuden. Joskus räystäskourut on asennettu kiinteästi suoraan kattorakenteeseen, ja silloin pinnoitus on järkevin tapa toimia.

Lue sadevesikourujen pinnoituksesta lisää täältä ».

Jos uuden sadevesijärjestelmän asennus todetaan aiheelliseksi, asennamme sen sujuvana kokonaispalveluna. Saat meiltä laadukkaan sadevesijärjestelmän, sen mitoituksen juuri taloosi sopivaksi sekä ammattitaitoisen asennuksen.

Jos kattosi on muiden huoltotoimenpiteiden tarpeessa, myös ne on viisasta hoitaa sadevesijärjestelmän asennuksen yhteydessä samalla kertaa kuntoon.

Toimitamme ja asennamme koko sadevesijärjestelmän

  • Sadevesikourut
  • Syöksytorvet

Kysy lisää tai pyydä tarjous sadevesijärjestelmän asennuksesta »

Jätä tarjouspyyntö

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
 Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista eikä sido sinua mihinkään.

Helpotusta isännöintitoimiston arkeen

Milloin olette viimeksi tarkistaneet taloyhtiönne katon kunnon? Jätä se tästedes meidän työksemme, ja keskity itse olennaiseen!

Jätä yhteydenottopyyntö