Paras pesuaine peltikatolle

Peltikatto on yksi kodin tärkeimmistä osista. Se suojaa sateelta, tuulelta ja auringolta, ja antaa talollesi sen ominaisen ulkonäön. Ajan myötä peltikatto voi kuitenkin menettää kiiltonsa likaantumisen ja sään vaikutusten vuoksi.

Likainen peltikatto sitoo itseensä kosteutta, joka lopulta johtaa katon ruostumiseen. Ruoste syö pitemmällä aikavälillä kattoon reikiä, jotka voivat aiheuttaa paljonkin hankaluuksia. Kaikki nämä vaikeudet ovat vältettävissä peltikaton säännöllisellä puhdistuksella.

Jos katon likamäärä on vähäinen, ei peltikaton pesuainetta välttämättä tarvita.

Peltikaton pesuaineen valinta

Peltikaton pesuaineen valitseminen voi olla haastavaa, kun markkinoilla on laaja valikoima erilaisia tuotteita. Hakutulokset näyttävät eri pesuaineiden nimiä ja mainoksia, mutta mikä niistä on oikeasti paras? Pesuaineen tarve on loppupeleissä melko yksinkertainen: sen tulisi palauttaa katon alkuperäinen kiilto ja poistaa kerääntynyt lika.

Keski-Suomen Kiinteistöpalvelulla ovat käytössä Tikkurilan Panssaripesu ja Teknoksen Rensa Steel. Tikkurilan Panssaripesu on erityisesti kehitetty peltikattojen puhdistukseen, ja sitä voi käyttää myös aiemmin maalatuille pinnoille. Aine poistaa tehokkaasti lian, rasvan ja öljyt ja jättää jälkeensä puhtaan, kiiltävän pinnan. Teknoksen Rensa Steel taas on suunniteltu käsittelemättömien, sinkittyjen ja galvanoitujen teräspintojen puhdistamiseen ja suojaamiseen. Sen avulla voidaan poistaa lian lisäksi myös sinkkisuola ja muut epäpuhtaudet.

Panssaripesu ja Rensa Steel ovat molemmat erinomaisia vaihtoehtoja peltikaton puhdistamiseen. Ennen pesuaineisiin tarttumista on kuitenkin tärkeää arvioida katon likaisuus. Jos katon likamäärä on vähäinen, voi pelkkä vesipesu riittää. Mikäli lika on erityisen pinttynyttä ja vesi ei riitä sen poistamiseen, on pesuaineen käyttö tarpeen.

Sisältö jatkuu opasnoston jälkeen.

Milloin katto tarvitsee huoltoa?

Tutustu oppaaseemme, johon kokosimme ohjeita katon kunnosta huolehtimiseen.

Säännöllinen perushuolto on tietysti kaiken lähtökohta, mutta lisäksi tarvitaan muita katon toimivuutta ylläpitäviä ja parantavia toimenpiteitä.

Itse tehty peltikaton pesu vs. ammattilaisen apu

Pesun tekijän valinta saattaa olla jopa tärkeämpää kuin pesuaineen valikointi. Vaikka peltikaton pesu voi kuulostaa houkuttelevalta tee-se-itse-projektilta, katon puhdistus ei välttämättä ole niin yksinkertaista kuin miltä vaikuttaa. Katolla kiipeilystä saattaa seurata turhia vaaratilanteita, ja väärin suoritettu pesu voi aiheuttaa katolle pysyvää vahinkoa.

Usein on viisaampaa kutsua kokenut ammattilainen paikalle. Keski-Suomen Kiinteistöpalvelun luotettavilla asiantuntijoilla on tarvittava välineistö, tieto ja kokemus turvallisen ja tehokkaan peltikaton pesun suorittamiseen. Lisäksi ammattilaiset voivat tarkastaa katon kunnon ja tarvittaessa tehdä korjauksia, kuten vaurioiden paikkamaalausta tai UV-suojan ja kiillon palauttavaa pinnoitustyötä.

Lue lisää aiheesta peltikaton pesu vs. peltikaton maalaus? ›

Puhdas peltikatto ammattilaisen avulla

Katon kunto ja likaisuusaste tulee pitää mielessä ennen puhdistuksen suunnittelua. Epäselvissä tilanteissa ammattilaisen konsultaatio on viisainta. Keski-Suomen Kiinteistöpalvelu auttaa sinua tekemään parhaan päätöksen peltikattosi kestävyyden säilyttämiseksi. Asianmukainen hoito pitää kattosi loistavana vuosikausia eteenpäin.

Vaikka itse tehty katon puhdistus saattaa houkuttaa, on säännöllinen peltikaton pesu ammattilaisen avulla usein turvallisin ja tehokkain vaihtoehto. Keski-Suomen Kiinteistöpalvelun asiantuntijat varmistavat, että pesu suoritetaan oikein ja katto säilyy ehjänä. Puhdas ja kiiltävä peltikatto on investointi, jonka saa helpoiten aikaan ammattilaisen avustuksella.

Ota meihin yhteyttä soittamalla numeroon 050 919 5071 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@kskiinteistopalvelu.fi.

Helpotusta isännöintitoimiston arkeen

Milloin olette viimeksi tarkistaneet taloyhtiönne katon kunnon? Jätä se tästedes meidän työksemme, ja keskity itse olennaiseen!

Jätä yhteydenottopyyntö