Katon keväthuolto: toimi näin

Katon keväthuolto on syytä tehdä vuosittain lumien sulettua. Erityisesti runsaslumisten talvien jälkeen on tarpeen tutkia, onko kaikki katolla kunnossa ja valmiina vastaanottamaan kesän ja syksyn vaihtelevat sääilmiöt. Säännöllinen katon kunnosta huolehtiminen pidentää sen käyttöikää ja tuo omistajalleen selvää säästöä!

Säännöllinen huolto pidentää katon elinkaarta

Katon elinkaari on kymmeniä vuosia, jopa lähemmäs vuosisadan, jos siitä pidetään hyvää huolta. Katon pitkän käyttöiän takaa säännöllinen hoito – katto tulisi huoltaa kahdesti vuodessa, keväisin ja syksyisin. Näin katon kunnosta pysytään aina ajan tasalla ja vältytään epämiellyttäviltä yllätyksiltä.

Mitä varhaisemmassa vaiheessa katon vauriot tai vaurioiden esiasteet huomataan, sitä helpompi ne on korjata – puhumattakaan siitä, että näin kustannukset pysyvät kohtuullisina!

Tutustu katon keväthuolto -palveluumme!

› Mistä tiedän milloin katto tarvitsee huoltoa? – Lataa ilmainen opas!

Katon keväthuollon 4 tärkeää toimenpidettä

Kun kevätaurinko on sulattanut lumen talon katolta, on aika tarkistaa sen kunto. Lumipeitteen alta voi paljastua runsaan lumikuorman, vaihtelevien lämpötilojen tai varomattomasti tehtyjen lumenpudotusten aiheuttamia vaurioita, joihin on syytä reagoida nopeasti. Pienikin katon vaurio voi aiheuttaa alempiin rakenteisiin suuria vahinkoja.

Lue lisää tavallisimmista talven aiheuttamista kattovaurioista.

Katon keväthuolto paitsi varmistaa, ettei katolle ole syntynyt talven aikana vaurioita, myös valmistelee sen vastaanottamaan kesän ja syksyn vaihtelevat säätilat. Olipa kotisi katto vanha tai uusi, niin huolellisella huoltamisella se pysyy kunnossa ja turvallisena vuosikymmeniä!

Tässä neljä tärkeää keväisen huollon toimenpidettä, joiden avulla pidennät kattosi elinkaarta:

 1. Poista katolta kaikki roskat. Katolle kertyy yllättävän paljon roskaa tuulen lennättämänä ja eläinten kuljettamana. Mikäli talon lähettyvillä kasvaa puita, katolle saattaa kasautua runsaasti havunneulasia ja lehtiä. Roskapeite paitsi kätkee katon vauriot, myös hidastaa kosteuden haihtumista sen pinnalta.
 2. Puhdista räystäskourut ja rännit. Sadevesijärjestelmän pitää toimia moitteetta ympäri vuoden. Sen tehtävä on ohjata katolta valuvat sade- ja sulamisvedet etäälle talon julkisivusta ja sokkelista. Räystäskourujen puhdistaminen on turvallisinta tehdä maasta käsin pitkävartisen harjan avulla.
 3. Varmista katteen, räystäiden ja rännien sekä kattoturvatuotteiden kunto. Kun katto ja sadevesijärjestelmä on puhdistettu, on aika käydä niiden kunto huolellisesti läpi.
 4. Tarkista katon läpiviennit ja niiden tiiveys. Katon läpivienneillä tarkoitetaan savupiipun lisäksi esimerkiksi kaikenlaisia ilmanvaihdon, liesituulettimen ja huippuimurin putkia. Läpiviennit ovat katossa niitä herkimmin vuotavia kohtia, jotka saattavat pahimmillaan aiheuttaa talon rakenteille ikäviä kosteusvaurioita.

Milloin katto tarvitsee huoltoa?

Tutustu oppaaseemme, johon kokosimme ohjeita katon kunnosta huolehtimiseen.

Säännöllinen perushuolto on tietysti kaiken lähtökohta, mutta lisäksi tarvitaan muita katon toimivuutta ylläpitäviä ja parantavia toimenpiteitä.

Katon keväthuolto Jyväskylässä

Jos katolle kiipeäminen arveluttaa tai haluat muuten vain taatusti asiansa osaavan ammattilaisen hoitavan homman Jyväskylässä ja lähiseudulla, tilaa Keski-Suomen Kiinteistöpalvelu paikalle!

Palveluihimme kuuluu katon keväthuolto, joka sisältää:

 • Irtoroskien poisto
 • Räystäskourujen ja rännien puhdistus
 • Läpivientien tarkastus
 • Kattoturvatuotteiden tarkastus
 • Yleiskunnon arvio
 • Pienet korjaustyöt
 • Raportti katon kunnosta
 • Suunnitelma ja tarjous mahdollisesti ilmenevistä suuremmista korjaustarpeista

Tutustu Keski-Suomen Kiinteistöpalvelun katon keväthuollon palvelupakettiin!

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Kysy lisää soittamalla numeroon 050 919 5071, laittamalla sähköpostia osoitteeseen info@kskiinteistopalvelu.fi tai täyttämällä verkkosivujemme yhteydenottolomake!

Helpotusta isännöintitoimiston arkeen

Milloin olette viimeksi tarkistaneet taloyhtiönne katon kunnon? Jätä se tästedes meidän työksemme, ja keskity itse olennaiseen!

Jätä yhteydenottopyyntö