Peltikaton pesu, maalaus vai molemmat?

Milloin pelkkä peltikaton pesu riittää ja milloin katto pitää pinnoittaa? Peltikatto on hyvin hoidettuna todella pitkäikäinen ja varsin helppohoitoinen katemateriaali. Peltikaton pinnoitteen tarkastaminen on myös hieman helpompaa kuin tiili- tai huopakaton, sillä vauriot pinnoitteessa näkyvät helpommin sileässä pinnassa.

Peltikaton pesu riittää usein puhdistamaan lian uudelta tai hiljattain pinnoitetulta katolta

Peltikatto vaatii säännöllistä huoltoa samaan tapaan kuin muutkin katemateriaalit. Irtoroskat tulee huolehtia pois ja varmistaa, ettei katolle pääse kerääntymään likaa tai pölyä, joka alkaa sitoa kosteutta. Tämä kannattaa tehdä pari kertaa vuodessa, syksyllä lehtien tiputtua ja keväällä lumien sulamisen jälkeen.

Milloin pelkkä peltikaton pesu riittää?

Peltikaton pesu riittää usein puhdistamaan lian uudelta tai hiljattain pinnoitetulta katolta. Pesu on ajankohtainen silloin, kun kevyet roskat eivät enää valu sadeveden mukana pois katolta.

On kuitenkin tärkeää tarkastaa, että pellit ovat kunnolla kiinni (kateruuvien kiinnitykset), saumat kunnossa ja että katteen pinta on ehjä (ei naarmuja tai vekkejä). Mahdolliset ongelmakohdat, kuten nousseet kateruuvit tai irtonaiset pellit tulee korjata ennen pesua.

Itse pesu voidaan tehdä painepesurilla matalalla paineella ja käyttää apuna pehmeää harjaa ja peltipesuainetta. Pesu tehdään aina harjalta alaspäin. Pesu irrottaa lian, joka sitoisi kosteutta ja aiheuttaisi kulumista ja korroosiota.

Milloin peltikatto tarvitsee huoltoa?

Tutustu oppaaseemme, johon kokosimme ohjeita katon kunnosta huolehtimiseen.

Säännöllinen perushuolto on tietysti kaiken lähtökohta, mutta lisäksi tarvitaan muita katon toimivuutta ylläpitäviä ja parantavia toimenpiteitä.

Paikkamaalaus auttaa pidentämään peltikaton kestoa

Peltikaton maalipintaan voi syntyä ajan kanssa pieniä vaurioita huolimattomasta liikkumisesta katolla, oksien ja roskien aiheuttamasta mekaanisesta kulutuksesta sekä esimerkiksi jään liukumisesta katolla. Mikäli maalipinta on vaurioitunut, peltikatto alkaa ruostua.

Paikkamaalaus aloitetaan hiomalla ruoste pois, jonka jälkeen päälle maalataan pohjamaali ja oikean sävyinen pintamaali. Huoltomaalaus kannattaa tehdä aina heti, kun vaurioita havaitaan, jotta ruoste ei pääse kuluttamaan katemateriaalia.

Milloin peltikaton pinnoitus on tarpeen?

Kokonaisuudessaan peltikatto kannattaa pinnoittaa uudelleen silloin, kun tuntuu että pelkkä pesu ei enää riitä tai katon yleisilme alkaa olla kulunut. Maalaus alkaa olla ajankohtaista viimeistään, kun aurinkoisemman puolen kate alkaa olla selkeästi eri värinen (UV-suojaus) tai katteen kiilto on kadonnut (pinnoite alkaa sitoa kosteutta pitkäksi aikaa).

Uudella maalipinnalla suojataan katemateriaalia ja varmistetaan, että katto kestää taas vuosia eteenpäin turvallisena. Samalla koko kiinteistön yleisilme kohenee, kun katto on taas komeassa kunnossa.

Huolehdi taloyhtiön peltikaton kunnosta tekemällä vaivaton kattohuoltosopimus

Katon huolto ja tarkastaminen vaativat osaamista sekä turvavarusteita. Jätä katon kunnosta huolehtiminen meille ja tee vaivaton Kattohuoltosopimus. Hoidamme syys- ja keväthuollot puolestasi ja raportoimme katon kunnon säännöllisesti. Näin tiedät, mitä katollesi kuuluu ja milloin kannattaa tehdä muutakin kuin siivota roskat.

Kaipaako peltikattosi ammattilaisen apua?

Jätä meille viesti, niin olemme sinuun yhteydessä. Tai kysy lisää soittamalla numeroon 050 919 5071, laittamalla sähköpostia osoitteeseen info@kskiinteistopalvelu.fi.

Helpotusta isännöintitoimiston arkeen

Milloin olette viimeksi tarkistaneet taloyhtiönne katon kunnon? Jätä se tästedes meidän työksemme, ja keskity itse olennaiseen!

Jätä yhteydenottopyyntö