Taloyhtiön kattoremontti – miten siltä välttyy

Taloyhtiön kattoremontti on kallis ja raskas toimenpide. Katon elinikää saa pidennettyä ja remonttitarvetta lykättyä jopa kymmeniä vuosia, jos katon kuntoa tarkkaillaan ja sitä huolletaan säännöllisesti. Lue vinkkimme kattoremontin välttämiseksi!

Katon kunnon tarkkailu

Katon kuntoa on haastavaa arvioida maan tasalta kurkkien. Suosittelemmekin, että katolle kavutaan muutaman kerran vuodessa varta vasten tarkastamaan sen kunto. Jos kapuaminen tuntuu itsestäsi turhan huimapäiseltä toimenpiteeltä, voit tilata meidät ammattilaiset paikalle!

Katon puhdistaminen

Katolle kertyy vääjäämättä ajan ja vuodenaikojen myötä oksia, lehtiä, siitepölyä ja likaa. Ylimääräinen kertymä altistaa katon kosteudelle ja piilottaa näkyvät vauriot katseilta. Katto kannattaakin puhdistaa säännöllisesti. Rankkasade voi hoitaa uuden katon pesun ihan kelvollisesti, mutta ikääntynyt katto tarvitsee yleensä sadetta järeämpiä puhdistuskeinoja. Vanhan katon pesu kannattaakin ulkoistaa osaavalle kattoalan ammattilaiselle. Me Keski-Suomen Kiinteistöpalvelun osaajat puhdistamme kattosi turvallisesti ja tehokkaasti, oikeanlaisilla aineilla ja laitteilla.

Lue lisää peltikaton pesusta ja puhdistamisesta.

Lumen poistaminen katolta

Suomalaisten talojen katot on tehty kestämään runsaitakin lumimääriä, mutta ylimääräinen kuorma rasittaa silti aina kattoa. Talven vaihtelevat lämpötilat saavat lumen pakkautumaan tiiviiksi ja painavaksi kerrokseksi. Kun tähän päälle sataa uutta lunta, lumikuorman paino voi nousta hurjastikin. Lumen poistaminen katolta silloin tällöin talven mittaan onkin tärkeä katon kestävyyttä lisäävä toimenpide.

Tietoa lumenpudotuspalveluistamme.

Katon maalaaminen ja pintakäsittely

Kulunut maalipinta on nuhjuisen näköinen, mutta ennen kaikkea se edistää lian, roskien ja kasvuston kertymistä katolle. Peltikaton huoltomaalausta suositellaan suoritettavaksi 10–15 vuoden välein ja tiilikatto olisi hyvä pinnoittaa 20–35 iässä ja sen jälkeen 10–15 vuoden välein. Huopakaton elinkaari on 20–30 vuotta, mutta pintakäsittelyn avulla se voidaan jopa tuplata!

Katon tiivistäminen

Kattovuoto on sangen yleinen kiinteistöjen kosteusvaurioiden aiheuttaja. Vuotavan katon korjaaminen ei yleensä vaadi kallista ja työlästä kattoremonttia, tiivistäminen riittää. Katon pintatiivistyksessä vuotokohdat ja vuodolle alttiit kohdat tiivistetään huolellisesti. Tiivistäminen lisää katon käyttöikää reilusti: käyttämiemme materiaalien elinkaari on jopa 25 vuotta, jonka lisäksi annamme toimenpiteelle vesitiiveystakuun.

Tutustu Keski-Suomen Kiinteistöpalvelun pintatiivistystyspalveluihin!

Säännöllisyys ja suunnitelmallisuus

Taloyhtiön kattoremontti on toimenpide, jonka tarvetta pystyy lykkäämään jopa kymmeniä vuosia. Katon huolenpidossa tärkeintä kaikesta on säännöllisyys ja suunnitelmallisuus. Niiden avulla vältytään yllätyksiltä, ennakoidaan tulevia kustannuksia ja pidennetään katon elinikää.Taloyhtiöille suosittelemme vuosihuoltosopimusta, johon kuuluu katon kunnon tarkastus ja huolto kahdesti vuodessa.

Tutustu taloyhtiön vuosihuoltosopimuksen palvelukuvaukseen tai lataa maksuton katon huollon vuosikello!

Helpotusta isännöintitoimiston arkeen

Milloin olette viimeksi tarkistaneet taloyhtiönne katon kunnon? Jätä se tästedes meidän työksemme, ja keskity itse olennaiseen!

Jätä yhteydenottopyyntö