5 hyötyä, jotka säännöllinen kattohuolto taloyhtiössä tuo

Jokainen katto on syytä tarkastaa kahdesti vuodessa, keväällä lumien sulettua ja syksyllä ennen lumien tuloa. Ehjä ja toimiva katto ei ole itsestäänselvyys, vaan sen ylläpito onnistuu vain säännöllisellä kattohuollolla.

Syyshuolto

Samoin kuin monessa muussakin asiassa, kattohuollonkin tärkeys huomataan usein vasta sitten, kun sitä ei ole tehty. Listasimme viisi painavaa syytä, joiden takia taloyhtiön katon syyshuoltoa ei kuitenkaan kannata tänäkään vuonna jättää väliin.

Hyöty 1: Katto kestää talven rasitukset

Suomen talvi kohtelee kattoja rankalla kädellä. Lunta voi kasautua katolle vuodesta riippuen suuriakin määriä, ja katon on lumikuorman lisäksi kestettävä myös lumien pudottamisen aiheuttama rasitus – ja myös kattoturvatuotteiden on oltava kunnossa. Katto, jonka pinta on hyvässä kunnossa, ei ole niin alttiina pakkasen rapauttavalle vaikutukselle ja kevättalven kosteudelle.

Hyöty 2: Pienetkin viat havaitaan ajoissa

Säännöllisten tarkastusten ja kattohuollon ansiosta katon kaikki viat huomataan ajoissa ennen kuin niistä ehtii aiheutua kalliimpia vaurioita. Kun katto on syksyllä laitettu viimeisen päälle kuntoon, talven jälkeen lumien sulettua ei ilmaannu odottamattomia yllätyksiä. Jos katossa on pienikin reikä, se saadaan paikattua ajoissa, ja talon alemmat rakenteet pysyvät kuivina.

Hyöty 3: Rahaa säästyy, kun suuremmalta remontilta vältytään

Säännöllisesti huollettu katto on aina pitkäikäisin. Parhaimmillaan katon käyttöikä voidaan tuplata säännöllisellä kattohuollolla, mikä voi tarkoittaa kattoremontin siirtymistä jopa 30 vuodella eteenpäin. Näin vältytään suuremman remontin aiheuttamilta kustannuksilta ja vaivalta taloyhtiössä. Puolivuosittain tehdyn tarkastuksen ansiosta taloyhtiössä ollaan myös jatkuvasti ajan tasalla siitä, missä kunnossa katto on, eikä tulevaisuudessa häämöttävän kattoremontin ajankohta tule yllätyksenä.

Hyöty 4: Taloyhtiössä on turvallista asua

Asukkaille kiinteistön hyvällä kunnolla on suuri merkitys. Mitä suurempi taloyhtiö on, sitä useampi asukas kärsii, jos katon kanssa tulee ongelmia. Hyväkuntoisena pidetyn katon kanssa vältytään ikäviltä vastuukysymyksiltä, joita saattaa aiheutua esimerkiksi irtoavien kattomateriaalien aiheuttamilta vaurioilta pihalla oleville autoille tai ihmisille – puhumattakaan siitä, jos vuotava katto päästää läpi vettä ja saa aikaan asukkaiden terveyden vaarantavan homeongelman.

Hyöty 5: Taloyhtiön asuntojen arvo säilyy hyvänä

Huolletun ja hoidetun katon tunnistaa yleensä jo silmämääräisesti alhaaltakin käsin, sillä se yksinkertaisesti näyttää hyvältä. Siisti katto luo vaikutelman hyvin hoidetusta taloyhtiöstä, jolloin asunnotkin varmasti menevät paremmin kaupaksi – ja paremmalla hinnalla.

Joko olet varannut tämän syksyn kattohuollon taloyhtiöösi?

Soita meille: 050 919 5071

Helpotusta isännöintitoimiston arkeen

Milloin olette viimeksi tarkistaneet taloyhtiönne katon kunnon? Jätä se tästedes meidän työksemme, ja keskity itse olennaiseen!

Jätä yhteydenottopyyntö