Kattohuoltosopimuksella varmuutta katon kunnossapitoon

Taloyhtiöissä katon huollon suunnitelmallisuus on tärkeää sekä katon kunnossa pysymisen kannalta että kulujen ennakoinnin näkökulmasta. Helpoin ratkaisu on kattohuollon ammattilaisen kanssa tehty katon vuosihuoltosopimus.

Miksi katon vuosihuoltosopimus kannattaa?

Isännöitsijän vastuulla voi olla useita kymmeniä taloyhtiöitä, joten kaikkien niiden huoltotarpeista huolehtiminen saattaa olla haasteellista. Kattoasioihin perehtymättömän voi myös olla vaikea arvioida katon kuntoa ja ennakoida huollon tarvetta. Siksi asiantuntevan kattoalan ammattilaisen apu on tarpeen – ja sitä arvostavat varmasti myös talon asukkaat.

Kun katon huollosta tehdään vuosisopimus, isännöitsijällä ja taloyhtiöllä on yksi huoli vähemmän. Sopimus varmistaa sen, että katon kunnosta ollaan ajan tasalla ja mahdolliset vauriot huomataan ajoissa. Kattoalan ammattilainen on paras katon huoltotarpeen arvioija.

Yksittäin toteutettuihin katon huoltotoimenpiteisiin verrattuna huoltosopimus tulee edullisemmaksi, sillä kaikki tarvittavat toimenpiteet voidaan tehdä kerralla. Taloyhtiön osakkaille edullisuus on usein ratkaiseva tekijä. Sopimus säästää myös isännöitsijän aikaa, kun yhteistyö rullaa sujuvasti vuodesta toiseen.

Kattohuoltosopimuksen ehdoton etu on katon huoltohistorian tunteminen, joka auttaa myös suunnittelemaan tulevaa. Kun sama ammattilainen huolehtii katon kunnon ylläpitämisestä säännöllisesti, katolle aiemmin tehdyt toimenpiteet ovat varmuudella tiedossa ja esimerkiksi viimeksi käytetty pinnoitemerkki on muistissa seuraavaa käyttötarvetta varten. Tutulla katolla työt onnistuvat tehokkaasti ja jatkuvuus varmistaa parhaan mahdollisen huolenpidon katolle.

Mitä vuosihuoltosopimus on käytännössä?

Katon vuosihuoltosopimus on toistaiseksi voimassa oleva sopimus, joka sisältää puolivuosittaiset katon tarkastukset, tavallisimmat huoltotoimenpiteet ja pienet korjaukset yhteisesti sovituissa rajoissa.

Huoltosopimus sisältää katon kunnon säännöllisen tarkastamisen aina piipunsaumoista räystäisiin asti. Tarkastuksesta tehdään raportti, jossa on mukana valokuvat tarkastetuista kohdista, havaitut virheet sekä niiden korjausehdotukset.

Tarkastuksen yhteydessä puhdistetaan irtoroskat katolta ja sadevesikouruista. Usein asiakkaan kanssa sovitaan summa, jonka rajoissa tehdään myös pieniä korjauksia katolla. Näin yhteistyö on vaivatonta ja sujuvaa.

Lumenpudotus voi myös kuulua osaksi katon vuosihuoltosopimusta.

Jos tarkastuksessa havaitaan tarvetta korjauksille, joiden toteuttaminen ylittää huoltosopimukseen sovitut rajat, siitä annetaan erillinen tarjous. Sopimuksesta huolimatta isännöitsijällä on toki mahdollisuus pyytää työstä tarjous muiltakin toimijoilta.

Haluatko lisätietoa?

Lataa maksuton oppaamme vuosihuoltosopimuksen eduista.

Lue myös blogijuttumme 5 hyötyä, jotka säännöllinen kattohuolto taloyhtiössä tuo.

Kysy meiltä lisää numerosta 050 919 5071 ja pyydä vuosihuoltosopimuksesta tarjous suoraan sivuiltamme.

Helpotusta isännöintitoimiston arkeen

Milloin olette viimeksi tarkistaneet taloyhtiönne katon kunnon? Jätä se tästedes meidän työksemme, ja keskity itse olennaiseen!

Jätä yhteydenottopyyntö