Katon pintatiivistys on kustannustehokas tapa korjata kattovuoto

Niin ikävää kuin se onkin, joskus katto vain vuotaa. Vuotoon voi olla monta syytä, mutta ne kaikki ovat paikattavissa. Aina ei kuitenkaan tarvita kallista kattoremonttia, vaan katto voidaan tiivistää ja saada sama hyöty huomattavasti pienemmillä kustannuksilla.

Kustannusten näkökulmasta on usein hölmöä lähteä uusimaan isolla rahalla koko kattoa yksittäisten vuotojen takia. Tähän tarkoitukseen sopii paljon paremmin Keski-Suomen Kiinteistöpalvelun valikoimasta löytyvä katon pintatiivistys. Pintatiivistyksessä katon vuotokohdat, pysty- ja vaakasaumat, läpiviennit, kattoikkunat ja -luukut sekä jiirit tiivistetään laadukkaalla, Pohjolassa testatulla Enkopur-tiivistysaineella.

Ja kun kerran katolle asti kivutaan, niin on syytä tehdä kerralla kestävää ja pitkäikäistä; kyseessä on luja ja kestävä ratkaisu, jota ei tarvitse paikkailla heti uudelleen. Katon pintatiivistyksessä käytettyjen materiaalien tekninen elinikä on jopa 25 vuotta. Keski-Suomen Kiinteistöpalvelu antaa pintatiivistykselle 100 prosentin vesitiiviystakuun 5–10 vuodeksi.

Pintatiivistys vaihe vaiheelta

Katon pintatiivistyksessä katon tila ensin kartoitetaan ja mahdolliset vuotokohdat paikannetaan. Tämän jälkeen katto puhdistetaan vuotokohdalta irtoliasta, ruosteesta ja rasvasta. Seuraavaksi vuotokohtien päälle levitetään pohjustusaine, jonka annetaan kuivua. Pohjustusaine toimii myös ruosteenestoaineena ja ”liimaa” Enkopurin kattopintaan. Kuivumisen jälkeen päälle levitetään ensimmäinen kerros Enkopuria, jonka päälle puolestaan asennetaan Polyflex-kuitukangas. Kuitukangas ottaa vastaan saumojen ja katon lämpöliikkeen ja tekee tiivistyksestä kestävän.

Lopuksi kuitukankaan päälle levitetään vielä toinen kerros Enkopuria, ja näin saadaan aikaan kestävä, kumimainen ja nihkeä pinta. Katto on vesitiivis heti viimeisen Enkopur-kerroksen jälkeen ja kestää saman tien kevyttä vesisadetta.

Enkopur sopii useimmille katemateriaaleilla (mm. pelti, tiili, bitumi, PVC ja lasi) ja sitä on saatavana mustana ja hopeanharmaana. Jos Enkopurin väri kiusaa silmää katolla, voidaan sen päälle maalata liuotinohenteisella maalilla.

Katto ja kattotarvikkeet kuntoon samalla kertaa

Isännöintipalveluja tarjoava Jyvässeudun Kiinteistöpaletti Oy:n asiakastaloyhtiössä todettiin viime vuonna tarve vesikaton ja kattovarusteiden korjaukselle. Keski-Suomen Kiinteistöpalvelu toteutti remontin hyödyntäen katon pintatiivistystä. Remonttiin kuului mm.

  • Vanhojen vuotavien läpipultattujen lumiesteiden poistaminen.
  • Lumiesteiden reikien paikkaaminen Enkopurilla.
  • Uusien pystysaumaan kiinnitettävien lumiesteiden asentaminen poistettujen tilalle.
  • Viemärintuuletusputkien juurikartioiden tiivistäminen Enkopurilla.
  • Sadevesikourujen ja syöksytorvien uusiminen.

– Valitsimme korjauksen toteuttajaksi Keski-Suomen Kiinteistöpalvelun, koska olemme tehneet heidän kanssaan yhteistyötä jo useamman vuoden ajan ja taloyhtiöt ovat olleet heidän töihinsä erittäin tyytyväisiä, kertoo Jyvässeudun Kiinteistöpaletin isännöitsijä Mirja Hytönen.

– Palvelu toimi hyvin koko projektin läpi ja sovitut aikataulut pitivät. Myös taloyhtiön hallitus oli varsin tyytyväinen lopputulokseen, jatkaa Hytönen.

Katon pintatiivistys – luotettavasti

Keski-Suomen Kiinteistöpalvelu toteuttaa katon pintatiivistykset ja muut katon kunnossapitoon liittyvät työt luotettavasti ja vankalla ammattitaidolla.

– Tällä alalla on kova kilpailu, mutta Keski-Suomen Kiinteistöpalvelu eroaa joukosta luotettavuudellaan. Heidän kanssaan voi olla varma siitä, että aikataulut pitävät eikä yllättäviä lisätöitä ilmaannu. Jatkan tätä yhteistyötä oikein mielelläni myös tulevaisuudessa ja voin suositella Keski-Suomen Kiinteistöpalvelua myös muille, Hytönen päättää.

Jos epäilet kattosi vuotavan, toimi välittömästi ja pyydä meidät tiivistysavuksi.

» Pyydä tarjous

Helpotusta isännöintitoimiston arkeen

Milloin olette viimeksi tarkistaneet taloyhtiönne katon kunnon? Jätä se tästedes meidän työksemme, ja keskity itse olennaiseen!

Jätä yhteydenottopyyntö