Kattotyöt taloyhtiössä vaativat suunnitelmallisuutta

Ennen syksyn taloyhtiökokouksia kannattaa miettiä, kuinka katon hyvinvointi tulisi huomioida niissä. Suunnitelmallisuudella päästään taloyhtiön kattotöissä aina parhaaseen tulokseen, ja yleensä se on myös kustannustehokkain tapa toimia.

Miksi kattotyöt ovat taloyhtiössä kriittisen tärkeitä

Katto on yksi tärkeimmistä konkreettisista suojista taloyhtiökiinteistöille. Kosteusvahingot ovat nykyään osakkeiden omistajien ikävimpiä uhkakuvia, ja suuri osa niistä pääsee syntymään vuotavan katon kautta. Jos katolla ei käydä säännöllisesti, katteen läpi tihkunut vesi voi ehtiä tekemään laajojakin vaurioita ennen kuin se huomataan sisältä päin.

Katosta on siis erittäin tärkeää huolehtia: Hyväkuntoinen katto pitää sen alla olevat rakenteet kuivina ja samalla myös taloyhtiön huoneistojen arvon kohdallaan. Hyvin huollettu katto antaa koko taloyhtiöstä paremman kuvan – ja onhan siistiä, edustuskuntoista kattoa myös huomattavasti mukavampi katsella kuin rappiolle päässyttä kattoa.

Kenen tehtävä taloyhtiössä sitten on huolehtia katon oikea-aikaisesta huollosta ja sen varaamisesta? Lain mukaan kattorakenteet kuuluvat lähtökohtaisesti taloyhtiön vastuulle, ellei muuta ole sovittu. Taloyhtiön asioissa päätösvalta on hallituksella, ja hallitus taas koostuu yksittäisistä hallituksen jäsenistä. Jokainen yksittäinen hallituksen jäsen voi siis omalla toiminnallaan vaikuttaa siihen, miten taloyhtiön kattotyöt huomioidaan päätöksenteossa. Myös isännöitsijä voi hoitaa taloyhtiön kattotöiden järjestämisen hallituksen ohjeiden mukaisesti.

» Lue lisää taloyhtiön vastuunjaosta täältä

Vuosihuoltosopimus on helpoin tapa hoitaa taloyhtiön kattotyöt

Taloyhtiön osakkaiden näkökulmasta vaivattomin ja samalla katon hyvinvoinnin kannalta varmin tapa järjestää taloyhtiön katon säännöllinen huolenpito on pyytää meiltä tarjous vuosihuoltosopimuksesta. Se vastaa nimenomaan taloyhtiöiden tarpeisiin: kaikki katon tarvitsemat huoltotoimenpiteet toteutuvat ajallaan, ammattitaidolla ja kustannustehokkaasti.

Käytännössä vuosihuoltosopimus tarkoittaa sitä, että tarkastamme ja huollamme taloyhtiönne katon kaksi kertaa vuodessa. Säännöllisten tarkastusten avulla pysymme ajan tasalla kattonne kunnosta ja osaamme suositella sen tarvitsemia isompia toimenpiteitä juuri oikeaan aikaan. Teille se tarkoittaa helppoutta ja mielenrauhaa, kun katon hyvinvointi on osaavan ammattilaisen käsissä.

Mikään katon mahdollisista ongelmista ei ehdi kehittyä katastrofiksi, kun pienikin pellityksen repsotus tai kattotiilen halkeama huomataan jo ennen kuin se on aiheuttanut suurempia seuraamuksia.

» Lataa oppaamme vuosihuoltosopimuksen eduista

Pyydä meiltä tarjous vuosihuoltosopimuksesta tai muista taloyhtiösi tarvitsemista kattotöistä

Teemme kattojen vuosihuollot, tarkastukset ja kaikki tarvittavat toimenpiteet paikkauksista pinnoituksiin ammattitaidolla. Kun toimimme taloyhtiösi kattohuollon kumppanina, kattosi on luotettavissa käsissä.

Soita meille numeroon 050 919 5071 tai pyydä tarjous sivuillamme!

Helpotusta isännöintitoimiston arkeen

Milloin olette viimeksi tarkistaneet taloyhtiönne katon kunnon? Jätä se tästedes meidän työksemme, ja keskity itse olennaiseen!

Jätä yhteydenottopyyntö