Lumenpudotus osana vuosihuoltosopimusta

Taloyhtiöiden on nykypäivänä oltava tarkkoina katolta putoavan lumen aiheuttamien riskien suhteen. Paras tapa varmistaa turvallisuus ja välttyä mahdollisilta korvausvastuilta on huolehtia säännöllisestä lumenpudotuksesta. Se onnistuu vaivattomimmin osana kanssamme tehtyä katon vuosihuoltosopimusta.

Miksi lumi pitää pudottaa katolta säännöllisesti?

Pakkaslumi on katolle sataessaan vielä kevyttä, mutta jos lunta ei poisteta ajoittain, pakkautunut lumi muodostuu ongelmaksi viimeistään lopputalvesta. Mitä suuremmasta katosta on kysymys, sitä enemmän sille ehtii talven aikana kertyä lumikuormaa. Tänä vuonna, kun lunta on taas satanut paljon, lumimassat voivat kevääseen mennessä olla jo huimat.

Lumen suuri paino luonnollisesti rasittaa kattoa – sekä sen rakenteita että kevyempiä osia, kuten rännejä, katoksia ja savuhormeja. Lumenpudotus on siis kattovaurioiden viisasta ennaltaehkäisyä.

Kun katon runsas lumikuorma alkaa kevättalvella sulaa, märkä lumimassa rasittaa kattoa pitkän aikaa. Joskus vastaavanlainen ongelma voi syntyä jo talven aikana, jos katon lämpövuodot sulattavat katolla olevaa lunta ja jään alle jäänyt sulamisvesi pääsee syntyneen paineen ansiosta tunkeutumaan katteen läpi.

Turvallisuusnäkökulma on tietysti erittäin olennainen syy lumenpudotukseen. Rakennusten lähellä liikkuu ihmisiä sekä autoja, ja putoava lumi voi aiheuttaa vaaratilanteita tai onnettomuuksia.

Lue lisää lumenpudotuksen tarpeellisuudesta täältä ».

Kattoturvatuotteet ja lumiesteet ajan tasalle

Turvallisten lumenpudotusten takaamiseksi taloyhtiössä myös kattoturvatuotteiden on oltava riittävät ja hyväkuntoiset. Jos niiden suhteen katollanne on puutteita, tulemme mielellämme korjaamaan tilanteen.

Katon lumiesteet suojaavat piha-aluetta ja siellä liikkuvia ihmisiä putoavalta lumelta. Nykyisten rakennusmääräysten mukaan lumiesteiden täytyy olla asennettuina vähintään kulkureittien, sisääntulojen ja kadun vierustan puolille kattoa. Vanhemmissa taloissa näin ei kuitenkaan aina ole, joten tilanne kannattaa tarkistaa ja laittaa kuntoon. Pienillä toimenpiteillä voidaan ehkäistä suuretkin vahingot.

Talvella tarvittavista kattoturvatuotteista voit lukea lisää täältä ».

Vuosihuoltosopimus pitää taloyhtiöiden katot kunnossa

Kun taloyhtiön katon huollosta tehdään vuosisopimus, isännöitsijällä ja taloyhtiön osakkailla on yksi huoli vähemmän. Katon kunnon seuranta ja huoltaminen ovat silloin ammattilaisen varmoissa käsissä eikä ikäviä yllätyksiä pääse syntymään.

Vuosihuoltosopimukseen kuuluvat puolivuosittaiset katon tarkastukset, tavallisimmat huoltotoimenpiteet sekä pienet korjaukset yhteisesti sovituissa rajoissa. Lumenpudotukset voidaan myös sopia osaksi vuosihuoltosopimusta.

Lue lisää katon vuosihuoltosopimuksesta tietoapketistamme! Voit ladata sen ilmaiseksi täältä »

Katon vuosihuoltosopimuksen tekemiseksi ota suoraan yhteyttä meihin. Soita meille vaikka saman tien numeroon 050 919 5071 tai jätä tarjouspyyntö sivuillamme.

Helpotusta isännöintitoimiston arkeen

Milloin olette viimeksi tarkistaneet taloyhtiönne katon kunnon? Jätä se tästedes meidän työksemme, ja keskity itse olennaiseen!

Jätä yhteydenottopyyntö