Katon maalaukset ja pinnoitukset nyt 10 % edullisemmin!

Ehjä maalipinta tai pinnoite on samalla kertaa suoja katolle ja viimeistely talon siistille ulkonäölle. Juuri nyt on paras aika sopia katon maalauksesta tai pinnoituksesta – kevätsäät suosivat ja annamme näistä töistä 10 %:n alennuksen.

Miksi katon maalaus on tärkeää?

Katon maalauksella on tärkeä rooli peltikaton käyttöiän pidentämisessä. Peltikatto vaatii säännöllistä huoltoa, ja katon maalaus on yksi olennaisimmista tasaisin väliajoin tehtävistä toimenpiteistä.

Jos peltikaton maalipinta pääsee kulumaan, tulee näkyviin peltikaton sinkkipinta. Se ei kestä kauan sään rasituksia, vaan syöpyy pikkuhiljaa. Sen jälkeen alkaa pellin ruostuminen, jonka seurauksena kattoon voi syntyä reikä ja kosteus pääsee läpi alempiin rakenteisiin. Lyhyesti sanottuna ehjä maalipinta siis suojaa kattoa ruostumiselta ja estää kosteuden etenemisen sinne, minne se ei kuulu.

Maalaamisella peltikaton pinta saadaan suojausominaisuuksiltaan taas uutta vastaavaan kuntoon, jos maalin alla olevat kerrokset eivät ole ehtineet vaurioitua liikaa. Hyväksi todettu huoltomaalausväli on 10–15 vuotta. Jos kuitenkin maalipinnassa on jo aiemmin silmin havaittavissa hilseilyä tai haalistumista, maalaamista ei kannata pitkittää.

Miksi huopa- tai tiilikatto kannattaa pinnoittaa?

Pinnoittamalla huopa- ja tiilikatot saavat reilusti lisää käyttövuosia, huomattavasti kattoremonttia edullisemmin. Pinnoitus palauttaa katon toimintakyvyn taas uudenveroiseksi: pinnoitettu katto on luotettavasti vedenpitävä ja helpompi pitää puhtaana.

Pinnoituksen myötä myös katon yleisilme kohenee kummasti. Pinnoitus voi olla värillinenkin, jolloin se vaikuttaa vielä enemmän koko talon ulkonäköön.

Katto edustuskuntoon kesäksi

15 vuotta vanhan ja vastamaalatun tai -pinnoitetun katon ulkonäöissä ero on huomattava. Katon värisävy menettää syvyyttään, kiiltoaste alenee ja siisteys kärsii.

Katon maalaus tai pinnoitus on toimenpiteenä kohtalaisen nopea, mutta ryhdistää koko talon ja pihapiirin ilmettä uskomattoman paljon. Hyväkuntoinen katto antaa vaikutelman hyvin hoidetusta talosta, jossa on turvallista asua.

Katon käsittelyllä on myös selvä vaikutus talon arvoon. Tieto siitä, että isompi kattoremontti on siirtynyt toimenpiteen ansiosta kauas tulevaisuuteen, rauhoittaa mukavasti.

Tärkeää on toki myös se, että katon maalaus tai pinnoitus on oikein tehty, sillä vain silloin lopputulos on kestävä. Ammattilaisen tekemänä siitä voi olla varma.

Miten peltikaton maalaus tapahtuu?

  • Ennen maalausta peltikaton pinta on tarkastettava kauttaaltaan, jotta mahdolliset ruostevauriot tai vuotokohdat löydetään ja saadaan korjattua.
  • Katto on pestävä huolellisesti, jotta maali tarttuu ja pysyy paikallaan hyvin. Peltikatolle tarkoitetulla erikoispesuaineella päästään parhaaseen lopputulokseen.
  • Jos vanha maali irtoilee paloina, se poistetaan ennen uuden maalipinnan levittämistä. Katon maalaus tehdään laadukkailla tuotteilla, jotka soveltuvat nimenomaan peltikatolle ja kestävät pitkään.

» Lue lisää peltikaton pesusta ja maalauksesta

Miten tiili- tai huopakaton pinnoitus tapahtuu?

  • Katto tarkastetaan ja pestään huolellisesti, jotta kaikki roskat, lika ja sammal lähtevät irti pinnasta.
  • Laadukas vesiohenteinen pinnoite suihkutetaan korkeapaineruiskulla katon pintaan. Se hylkii likaa ja vettä sekä kestää erinomaisesti kulumista ja sään vaihteluita.

» Lue lisää tiilikaton pesusta ja pinnoituksesta

Kevät on parasta katon maalauksen tai pinnoituksen aikaa

Sopivin sää katon maalaamiseen tai pinnoittamiseen on poutainen ja lämmin, mutta ei liian kuuma. Keväällä tai alkukesästä tällaisia päiviä on yleensä eniten. Jotta katon kohentaminen ei jää hinnastakaan kiinni, tarjoamme vielä asiakkaillemme 10 % alennuksen katon maalauksen tai pinnoituksen kokonaishinnasta.

Alennuskampanjamme on voimassa niin kauan kuin aikoja riittää tai korkeintaan 12.5. asti. Toimi siis nopeasti: ota meihin yhteyttä alla olevan linkin kautta, niin sovitaan sopiva aika.

» Varaa oma maalaus- tai pinnoitusaikasi tästä

Helpotusta isännöintitoimiston arkeen

Milloin olette viimeksi tarkistaneet taloyhtiönne katon kunnon? Jätä se tästedes meidän työksemme, ja keskity itse olennaiseen!

Jätä yhteydenottopyyntö