Peltikaton pesu ja maalaus

Onko peltikattosi väri muuttunut likaiseksi tai haalistuneeksi? Pesemällä ja maalaamalla katolle saadaan aivan uusi ilme. Ehjä maalipinta myös suojaa kattoa ruostumiselta.

Peltikaton pesu kannattaa jättää ammattilaiselle

Vaikka peltikatto onkin yleensä helppohoitoinen, sekin tarvitsee perushuollon lisäksi toisinaan kokonaisvaltaista puhdistusta. Katolle voi syntyä esimerkiksi värjäytymiä ja sinne voi kertyä siitepölyä tai muuta likaa. Pesemällä peltikatto siistiytyy huomattavasti.

Märkä peltikatto on aina liukas, joten työturvallisuudesta on tärkeää huolehtia asianmukaisesti. Siksi peltikaton pesu on viisainta jättää kattoalan ammattilaisen tehtäväksi. Samalla on hyvä puhdistaa myös räystäskourut, kun kerran katolla ollaan.

Peltikaton maalaus pidentää katon käyttöikää

Peltikaton maalaus on tavallisesti tarpeen 10–15 vuoden välein. Sään rasitukset, lumimassat ja auringonpaahde rasittavat katon pintaa väistämättä, ja katon maalaaminen on tärkein keino pitää pinta kunnossa. Huoltomaalauksen ajankohtaisuuden tunnistaa maalin hilseilystä, värin haalistumisesta ja pellin ruostumisesta, mutta viisaampaa on toimia jo ennen näiden merkkien ilmaantumista.

Maalaaminen tekee peltikatosta aivan uuden näköisen, mutta se ei silti ole pelkästään kosmeettinen toimenpide. Ehjä maalipinta antaa peltikatolle suojan sään rasituksilta estää sitä ruostumasta ja reikiintymästä, ja pidentää näin katon käyttöikää huomattavasti.

Jos mietit, tarvitseeko peltikattosi maalausta vai kattoremonttia, lue blogijuttumme aiheesta täältä. Tutustu myös peltikaton maalaus -referensseihimme: lisäsimme peltikatolle käyttöikää As Oy Jyväskylän Pitkäkatu 27:ssa ja As Oy Viitakurvissa.

Näin peltikaton pesu ja maalaus etenevät

Ennen peltikaton varsinaista maalausta tarkastamme katon yleiskunnon. Tutkimme, onko katossa vuotokohtia tai ruostevaurioita. Mikäli löydämme korjattavaa, teemme korjaukset ennen katon käsittelyä erillisenä työnä.

Jos katto saa ehjän paperit heti kättelyssä, puhdistamme peltikaton huolellisesti sitä varten kehitetyillä pesuaineilla ja maalaamme katon siististi ammattilaisen ottein.

Kysy hinta peltikaton pesulle ja maalaukselle »

Helpotusta isännöintitoimiston arkeen

Milloin olette viimeksi tarkistaneet taloyhtiönne katon kunnon? Jätä se tästedes meidän työksemme, ja keskity itse olennaiseen!

Jätä yhteydenottopyyntö