Uusi elämä huopakatolle pinnoittamalla

Huopa on Suomessa yleinen kattomateriaali, ja se on oikein hoidettuna pitkäikäinen. Pinnoitus on säännöllisen huollon lisäksi tärkein keino pitää huopakatto toimivana.

Huopakaton pinnoitus estää bitumikerroksen kulumisen

Huopakattoja asennettiin Suomessa paljon erityisesti 1950–60-luvuilla, ja huopaa käytetään edelleen kattomateriaalina. Oikeammin sanottuna uudemmissa huopakatoissa on kyse bitumikatoista, mutta huopakatto-sanaa käytetään yleisesti myös niistä. Huopakatot voivat olla joko palahuopaa tai leveää rullahuopaa.

Huopakatolla on paljon hyviä puolia: se on hiljainen, elastinen ja säilyttää ulkonäkönsä siistinä pitkään. Huopa sopii hyvin erilaisiin katon muotoihin, ja oikein asennettuna se muodostaa kestävän ja tiiviin suojan talolle.

Oikein hoidettuna huopakatto on myös pitkäikäinen. Ajan myötä huopakaton pintaa suojaava karhea kulutuspinta kuitenkin kuluu pois, jolloin sen alla oleva bitumikerros tulee esille. Bitumikerros on herkempi rikkoutumaan, ja siksi tässä vaiheessa on tärkeää tehdä huopakaton pinnoitus. Huopakaton elinkaaren arvioidaan olevan ilman pinnoitusta noin 20–30 vuotta, mutta pinnoittamalla se voidaan jopa tuplata.

Näin huopakaton pinnoitus tapahtuu

Aluksi huopakatolle tehdään aina kuntokartoitus, jossa tarkastetaan kokonaisvaltaisesti katon kunto ja listataan korjaustarpeet. Ne hoidetaan kuntoon ennen katon pinnoitusta.

Saumojen vuotokohdat ja pienet reiät on helpointa korjata tiivistämällä, joka tehdään käyttämällä kestävää tiivistysmassaa sekä kuitukangasta. Jos huopakatto on kauttaaltaan kulunut, pinnoittamista järkevämpää saattaa olla uusia koko pinnoite.

Ennen huopakaton pinnoitusta katto on puhdistettava huolellisesti, jotta kaikki kasvustot ja irtolika saadaan pois. Pesu toteutetaan käyttämällä painepesurissa mahdollisimman pientä painetta niin, ettei se vaurioita huopakaton pintaa. Tarvittaessa huopakatolle voidaan tehdä myös sammalentorjuntakäsittely.

Huopakaton pinnoitus voidaan tehdä joko pinnoitemaalilla tai ruiskutettavalla pinnoitteella. Valinta näiden välillä tehdään kattokohtaisesti esimerkiksi sen mukaan, onko kyse tasakatosta vai harjakatosta.

Lopputuloksena vedenpitävä ja siisti huopakatto

Pinnoituksella huopakatto saadaan toimivuudeltaan uutta vastaavaan kuntoon. Pinnoittamalla huopakattoon saadaan vahva, yhtenäinen pinta, joka kestää erittäin hyvin kulutusta.

Huopakaton pinnoitus tuo muun muassa nämä edut:

  • elastinen, kestävä pinta
  • eristää vedeltä 100-prosenttisesti
  • suojaa UV-säteilyltä
  • estää sammaloitumisen ja pakkasrapautumisen
  • kestää erinomaisesti mekaanista rasitusta
  • kattoremontin tarve siirtyy vuosilla eteenpäin.

Kysy meiltä huopakaton pinnoitusta!

Teemme pinnoitukset ammattitaidolla ja vuosien kokemuksella niin kerros- ja rivitaloihin, liikekiinteistöihin kuin omakotitaloihinkin. Pyydä tarjous huopakaton pinnoituksesta sivuiltamme tai soita suoraan meille: 050 919 5071.

Helpotusta isännöintitoimiston arkeen

Milloin olette viimeksi tarkistaneet taloyhtiönne katon kunnon? Jätä se tästedes meidän työksemme, ja keskity itse olennaiseen!

Jätä yhteydenottopyyntö