Maalaisjärki mukaan kattotöissä – pikkureiän takia ei tarvitse uusia koko kattoa

Katto on sen verran hintava investointi, että sen elinkaaren pidentämisen eteen kannattaa nähdä vaivaa. Oikein kohdennetuilla toimenpiteillä katosta saadaan pidettyä huolta järkevästi ja kustannustehokkaasti.

Jopa reikä katossa on korjattavissa

Reikä katossa on aina nopeaa toimintaa vaativa asia, mutta paniikkiin siitäkään ei ole syytä mennä.

Ensimmäinen pieni reikä ei automaattisesti tarkoita koko katon uusimistarvetta ja hirveää rahanmenoa. Kutsumalla paikalle luotettavan kattoalan ammattilaisen tilanteen korjaamiseen löytyy kyllä sopivin korjaustapa, ja katolle voidaan saada vielä monia vuosia lisää käyttöikää.

Vuototilanteessa, kuten muissakin katon ongelmatilanteissa, on tärkeintä kartoittaa katon kuntoa riittävästi, jotta myös korjaus saadaan mitoitettua oikeanlaiseksi. Joskus voi nimittäin olla tarvetta katteen alaisiin rakenteisiin puuttumiseen, jos kosteus on päässyt pilaamaan niitä. Paras ratkaisu ei kuitenkaan aina ole kallis eikä mittavalle remontille ole tarvetta, jos vähemmälläkin selvitään hyvin.

Meillä Keski-Suomen Kiinteistöpalvelulla kustannustehokkuus on yksi tärkeistä työskentelyperiaatteista. Jokaiseen tilanteeseen löytyy yleensä järkevä ja kustannuksiltaan mielekäs ratkaisu, jossa asiakasta ei maksateta turhasta. Vuodot voidaan paikata tiivistämällä, katon rakenteita voidaan uusia vain siltä osin kuin se on välttämätöntä ja vaikkapa pinnoittamalla pystytään siirtämään kattoremontin tarvetta kauemmaksi tulevaisuuteen.

Milloin kattoremontti on oikeasti tarpeen?

Maltillisuus katon toimenpiteiden mitoittamisessa ei koskaan saa tarkoittaa huonompaa lopputulosta. Jos kattoa ei pystytä saamaan kuntoon kattoremonttia pienemmillä korjauksilla, sanomme sen kyllä ääneen.

Kattoremontinkaan toteuttamista ei kannata siirtää silloin, kun se on välttämätön. Jos kate on niin huonokuntoinen, että vuotoja tule toistuvasti uudelleen, voi olla kokonaisuudessaan viisaampaa hoitaa kattoremontti alta pois. Samoin jos katon tuulettuvuudessa on ongelmia tai katossa on painaumia, ainoa tapa korjata ne on uusia koko katto.

Lue lisää artikkelista Milloin kattoremontti on ajankohtainen – 5 merkkiä.

Reikä katossa korjautuu tiivistämällä

Palataksemme alkuperäiseen aiheeseen, miten reikä katossa sitten korjataan? Kustannustehokkain ja samalla myös nopein ratkaisu on tiivistäminen.

Teemme tiivistykset pohjoisen olosuhteisiin sopivilla Enkewerkin ja Kemper Systemin tiivistysaineilla, jotka pitävät paikatun kohdan tiiviinä erittäin luotettavasti. Tiivistämillemme kohteille annamme 100-prosenttisen vesitiiveystakuun 5–10 vuodeksi, mutta tosiasiassa tuotteiden tekninen käyttöikä on vielä huomattavasti pidempi.

Talvityöskentelyyn sopivalla Enke Arctic Seal -tiivistysmassalla katon tiivistyksen voi tehdä myös pakkasten aikaan, joten vuodenajan asettamia rajoitteita katon tiivistämiseen ei ole.

Lue katon tiivistyksestä lisää täältä.

Pyydä meidät apuun

Oli sitten kyse reiästä katossa, ruosteisista kattopelleistä tai sammaloituneesta tiilikatosta, me löydämme katollesi parhaan ja lompakollesi sopivimman korjaustavan.

Soita meille numeroon 050 919 5071 tai varaa katon tarkastus tästä.

Helpotusta isännöintitoimiston arkeen

Milloin olette viimeksi tarkistaneet taloyhtiönne katon kunnon? Jätä se tästedes meidän työksemme, ja keskity itse olennaiseen!

Jätä yhteydenottopyyntö