Katon säännöllinen huolto: hanki säästöjä ja välty kustannuksilta

Katon säännöllinen huolto ennaltaehkäisee raskaiden remonttien tarvetta ja voi pidentää katon elinikää jopa kymmenillä vuosilla. Lue artikkelistamme, millaisia säästöjä hyvin hoidetun katon avulla voidaan saada aikaan – ja millaisilta kustannuksilta vältytään!

Kiinteistön arvon ylläpito

Huonosti hoidettu katto voi alentaa koko kiinteistön arvoa: se antaa potentiaalisille ostajille epäsiistin vaikutelman ja enteilee kallista kattoremonttia lähitulevaisuudessa. Huonokuntoiselta katolta on voinut lisäksi päästä kosteutta rakenteisiin aiheuttamaan kosteusvaurioita, jolloin koko rakennuksen terveys on vaarassa. Tällöin odotettavissa on huomattavasti katon uusimista mittavampi ja hinnakkaampi remontti. Säännöllisesti tehty katon kuntotarkastus ja huolto auttavatkin osaltaan pitämään kiinteistön remonttikustannukset kurissa, kun talon rakenteet ovat suojassa ehjän katon alla.

Ennakoimalla säästää remonttikuluissa

Katon huoltaminen säännöllisesti lisää itsessään katon elinkaaren pituutta, mutta sen avulla pysytään myös ajan tasalla katon kunnosta, joten tulevia remontteja osataan ennakoida hyvissä ajoin. Yksi kattoremontin hintaan vaikuttavista tekijöistä on sen kiireellisyys: mitä aiemmin remontin tilaamisen kanssa ollaan liikkeellä, sitä enemmän se antaa neuvotteluvaraa niin aikataululle kuin hinnallekin. Varsinkin, jos remontin teettää kiireisen kesäsesongin ulkopuolella, säästöä saattaa kertyä ihan mukavasti. Lue lisää talvella tehtävästä kattoremontista.

Kattoturvatuotteet ajan tasalle

Omakotitalossa savupiippu pitää nuohota säännöllisesti, joten katon on oltava aina sellaisessa kunnossa, että nuohoojan on turvallista kiivetä sinne hoitamaan työnsä. Erityisesti kattoturvatuotteiden on oltava kunnossa – jos ne pettävät ja nuohooja loukkaantuu, kiinteistön omistajalle voi koitua iso lasku. Muista siis varmistaa säännöllisesti kattoturvatuotteiden, kuten tikkaiden, kunto!

Varaudu lumikuormaan

Kevättalven suojalumi voi painaa satoja kiloja kuutiolta. Kun tällainen massa putoaa katolta, aiheuttaa se vaaratilanteita niin itse rakennukselle, ihmisille kuin ajoneuvoillekin. Jos kattoturvatuotteet eivät ole kunnossa ja putoava lumi aiheuttaa vahinkoja, vakuutus ei useinkaan korvaa niitä. Lumen säännöllinen, hallittu pudottaminen ja laadukkaiden lumiesteiden asentaminen katolle ovat helppoja tapoja ennaltaehkäistä suuriakin vahinkoja.

Lämpövuoto kuriin

Usein rakennuksen lämpövuodon tunnistaa räystäille kertyvistä runsaista jääpuikoista ja lumisella katolla näkyvistä sulista kohdista. Lämpövuoto aiheuttaa katolle ja sen rakenteille monenlaisia ongelmia, joista osa realisoituu vasta tulevaisuudessa kirpaiseviksi kustannuksiksi. Lämpövuoto näkyy kiinteistön omistajan kukkarossa kuitenkin myös lyhyellä aikavälillä lämmityskustannusten huomattavana kasvuna. Kannattaakin tarttua toimeen heti, jos epäilet katon lämpövuotoa!

Kotitalousvähennyksellä säästöä

Kotitalousvähennys tuo parhaimmillaan tuhansien eurojen säästöjä katon huolto- ja remonttikustannuksiin. Kotitalousvähennyksen piiriin kuuluvat kattoremontin lisäksi kevyemmät toimenpiteet, kuten huolto, pinnoitus, maalaus ja tiivistäminen. Lue lisää, miten voit hyödyntää kotitalousvähennystä ostaessasi palveluitamme. Viimeisin tieto kotitalousvähennyksen määrästä ja kohteista löytyy Verohallinnon sivuilta.

Herättääkö katon säännöllinen huolto kysymyksiä?

Tarvitseepa kattosi tarkastusta, kevyttä huoltoa tai raskasta remonttia, Keski-Suomen Kiinteistöpalvelun ammattilaiset auttavat. Lue, mitä asiakkaamme kertovat meistä ja ota yhteyttä! Tavoitat meidät puhelimitse numerosta 050 919 5071 tai nettisivuiltamme löytyvän yhteydenottolomakkeen kautta!

Helpotusta isännöintitoimiston arkeen

Milloin olette viimeksi tarkistaneet taloyhtiönne katon kunnon? Jätä se tästedes meidän työksemme, ja keskity itse olennaiseen!

Jätä yhteydenottopyyntö