Kotitalousvähennys kattohuoltotöistä

Kannattaa muistaa, että kattohuoltotyöt ja kattoremontti ovat kotitalousvähennykseen oikeuttavia töitä. Kotitalousvähennyksen myötä kattotoimenpiteiden lopullinen hinta jää reilusti alkuperäistä matalammaksi.

Paljonko kotitalousvähennystä voi saada?

Kotitalousvähennys on verohelpotus, jonka voi saada kalenterivuosittain. Vähennys tehdään suoraan ansiotulojen tai pääomatulojen veron määrästä, joten se vaikuttaa veroihin tuntuvammin kuin monet muut vähennykset, jotka puolestaan tehdään verotettavan ansiotulon määrästä.

Vuonna 2020 kotitalousvähennyksen vuosittainen maksimimäärä on 2 250 euroa ja omavastuu 100 euroa. Vähennyksen voi jakaa puolison kanssa, jolloin maksimimäärä tuplaantuu 4 500 euroon ja kumpikin maksaa erikseen 100 euron omavastuun.

Kotitalousvähennystä voi saada vain työn osuudesta, ja usein kattotoimenpiteiden kohdalla suurin osa summasta koostuukin työstä. Kotitalousvähennyksen määrä on 40 % työn arvonlisäverollisesta hinnasta.

Jos työn hinta on esimerkiksi 5 000 euroa, kotitalousvähennys muotoutuu seuraavalla tavalla:

5 000 € x 40 % = 2 000 €
2 000 € – 100 € = 1 900 €

5 000 euron arvoinen kattotyö jää siis loppujen lopuksi maksamaan asiakkaalle vain 3 100 €.

Vähennyksen voi myös halutessaan jakaa kahdelle eri kalenterivuodelle, jos työt on tehty vuodenvaihteessa ja lasku on maksettu kahdessa osassa eri vuosien puolella. Näin kotitalousvähennystä on mahdollista käyttää suurempi määrä yhteen työhön.

Kotitalousvähennykseen oikeuttavat työt on nykyään mahdollista ilmoittaa suoraan omalle verokortille, jolloin edut vähennyksestä saadaan heti eikä vasta lopullisen verotuksen vahvistuttua. Ilmoittaminen onnistuu täällä ».

Milloin kotitalousvähennystä voi ja ei voi saada kattohuoltotöistä?

Kotitalousvähennyksen piiriin kuuluvat käytössä olevan asunnon kattohuoltotöiden lisäksi myös vapaa-ajan asunnon kattohuoltotyöt. Asunto voi olla yhtä hyvin omistusasunto kuin vuokra-asuntokin. Vähennyksen voi saada myös samalla tontilla sijaitsevan erillisen asumista palvelevan rakennuksen kunnossapitotyöstä. Sijoitusasunnon kunnossapitotöihin tai uudisrakentamiseen kotitalousvähennystä ei voi hyödyntää.

Olennaista kotitalousvähennyksen saamisen kannalta on se, että työn tekijä on ennakkoperintärekisteriin merkitty yritys. Tämä asia kannattaa siis tarkistaa yritykseltä ennen kuin työstä sovitaan.

Taloyhtiöissä kattohuollon kotitalousvähennystä ei voida hyödyntää, sillä niissä katon huoltotoimenpiteet ovat taloyhtiön vastuulla ja kotitalousvähennykseen ovat oikeutettuja vain yksityishenkilöt.

Kotitalousvähennyksestä löytyy lisää tietoa verohallinnon sivuilta.

Hyödynnä kotitalousvähennys tilaamalla kattohuoltotyöt meiltä!

Keski-Suomen Kiinteistöpalvelu kuuluu ennakkoperintärekisteriin, joten jos muut kotitalousvähennyksen edellytykset täyttyvät, tekemämme työ on vähennyskelpoista. Pyydä meiltä tarjous tarvitsemastasi kattotyöstä tai soita suoraan numeroomme 050 919 5071!

Helpotusta isännöintitoimiston arkeen

Milloin olette viimeksi tarkistaneet taloyhtiönne katon kunnon? Jätä se tästedes meidän työksemme, ja keskity itse olennaiseen!

Jätä yhteydenottopyyntö