Valmistaudu lumiin ja niiden sulamiseen katon tiivistyksellä

Pakkanen, plussakeli. Lumisade ja lumien sulaminen. Nyt eletään otollista aikaa katon tiiveyden testaamiseen. Jos huomaat, että sulamisvesi löytää tiensä kattosi läpi, katon tiivistys on nopea ja tehokas ensiapu tilanteeseen.

Nopea toiminta kannattaa katon vuotojen korjaamisessa

Alkutalvi on tyypillisesti aikaa, jolloin lunta sataa ja pian sen jälkeen se taas sulaa pois. Lämpötila vaihtelee vuorotellen plussan ja pakkasen puolella, mikä voi ennestään huonokuntoiselle katolle olla aikamoinen rasitus.

Jos katossa on kohtia, joista sulavan lumen kosteus pääsee sisään, ne onkin itse asiassa hyvä huomata tässä vaiheessa, ennen kuin kattoa peittää vielä paljon suurempi lumimäärä. Näin selvitään huomattavasti pienemmillä vahingoilla. Kun katon pienet viat korjataan säännöllisesti ja mahdollisimman pian, voidaan massiivisen kattoremontin tarvetta siirtää reilusti eteenpäin.

Pohjoismaiden oloihin suunnitellut tiivistysaineet pitävät varmasti

Nopeaksi avuksi katon paikallisiin vuotokohtiin sopii katon tiivistys talvikelille tarkoitetuilla paikkausaineilla. Enke Arctic Seal -tiivistysmassa paikkaa kattovuodot pitävästi pakkasellakin, ja asukkaat katon alla voivat olla talven ajan rauhallisin mielin.

Enke Arctic Seal soveltuu tilapäisiin tiivistyksiin kaikille kattomateriaaleille ja se voidaan asentaa jopa -20 asteen lämpötilassa tai kosteallekin kattopinnalle. Massa on joustavaa ja erittäin tarttuvaa, eikä se vaadi pohjustamista. Kuivumisaika on noin 5 tuntia, minkä jälkeen aine kestää vahvikekuitujensa ansiosta napakasti paikoillaan vesitiiviinä.

Talven jälkeen väliaikainen tiivistys voidaan tehdä vielä uudestaan pysyvämpään paikkaamiseen tarkoitetulla Enkopur-polyuretaanimassalla. Se on yhteensopiva Enke Arctic Seal -massan kanssa, joten aiempaa tiivistystä ei tarvitse poistaa, vaan uusi kerros pystytään laittamaan sen päälle. Enkopur-tiivistyksen tekninen käyttöikä on 25 vuotta. Tiivistysmassalla voidaan paikata yhtä hyvin katon reikiä kuin erilaisia saumoja, liitoksia ja läpivientejä.

Pyydä meidät tiivistämään kattosi!

Olemme valtuutettu Enkopur-asentaja ja meillä on paljon kokemusta kattojen tiivistyksistä. Jos kattosi vuotaa tai edes epäilet sitä, pyydä meidät tarkastamaan tilanne.

» Ota yhteyttä

Helpotusta isännöintitoimiston arkeen

Milloin olette viimeksi tarkistaneet taloyhtiönne katon kunnon? Jätä se tästedes meidän työksemme, ja keskity itse olennaiseen!

Jätä yhteydenottopyyntö