Katon tiivistys pelastaa suojasäillä vuotavat katot

Kevättalven vaihtelevilla säillä kattovuodot tulevat taas ajankohtaisiksi. Onko sinun kattosi osoittanut merkkejä vuotamisesta? Jos näin on, soita meille, niin tulemme äkkiä apuun.

Tiivistys on nopea keino pysäyttää kattovuoto

Pakkaskauden jälkeinen suojasää tuo tullessaan kosteat kelit, joiden aikaan katon tiiveys on hyvässä testissä. Talven aikana lumi ja pakkaset ovat saattaneet rasittaa ehkä jo ennestään huonokuntoista kattoa, ja kun sitten lämpötila nousee plussan puolelle, voi lumen sulamisvesi alkaa tihkua katosta läpi.

Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen, sillä katon paikkaaminen on nopea apu vuotamiseen. Sen toteuttaminen ei myöskään ole vuodenajasta kiinni. Käytössämme on erilaiset paikkausaineet pakkas- ja plussakeleille. Enke Arctic Seal -tiivistysaine sopii käytettäväksi talvella jopa -20 °C lämpötilaan asti. Lämpimämmällä säällä kattovuodot korjaantuvat luotettavasti Enkopur-tiivistysaineella, jolle annamme vesitiiviystakuun 5–10 vuodeksi. Molemmat aineet sopivat useimmille katemateriaaleille.

Ei siis kannata jäädä odottelemaan kesää vuotavan katon ja sisätiloihin aseteltujen ämpäreiden kanssa, kun ongelman voi hoitaa saman tien kuntoon. Mitä vähemmän kosteutta ehtii päästä katon alle, sitä pienemmillä kustannuksilla ja vahingoilla selvitään.

Äskettäin paikkasimme katon Arctic Sealilla 10 asteen pakkasessa. Katto oli vuotanut ja ehtinyt kastella alapuolelta kolme asuntoa.
Äskettäin paikkasimme katon Arctic Sealilla 10 asteen pakkasessa. Katto oli vuotanut ja ehtinyt kastella alapuolelta kolme asuntoa.

Arctic Seal tukki talven kattovuodot

Ensimmäisenä toimenpiteenä on tietysti saatava katolla oleva lumikuorma alas, jotta sulava lumi ei valu katon rakenteisiin ja jotta katon vuotokohta saadaan esiin lumen alta. Arctic Seal -tiivistysmassalla vuotavan kohdan saa korjattua helposti, sillä sen käyttäminen ei vaadi edes katon pinnan kuivausta. Nopeasti kovettuva aine tarttuu pitävästi katon pintaan ja estää suurempien vaurioiden syntymisen katon alaisiin rakenteisiin.

Arctic Seal on tarkoitettu ensisijaisesti tilapäiseksi tiivistysaineeksi, joten kesän tullen vuotokohta kannattaa vielä tiivistää uudelleen. Arctic Seal on yhteensopiva Enkopurin kanssa, joten uudelleenkäsittelyn jälkeen katto on taatusti vuotamaton.

Enkopur jatkaa katon elinkaarta

Enkopur on vesikattojen tiivistämiseen tarkoitettu polyuretaanimassa, joka jää katon pintaan joustavaksi kalvoksi. Tiivistys on taloudellisesti järkevä tapa korjata kattovuodot, sillä se ei vaadi purkamista ja silti lopputulos on pitkäikäinen. Erityisesti silloin, kun vuoto on pieni eikä ole ehtinyt aiheuttaa suurempia vaurioita, tiivistys on hyvä ratkaisu.

Katon reikien lisäksi Enkopuria voi käyttää myös tyypillisiin katon ongelmakohtiin, kuten läpivienteihin, liitoksiin ja saumoihin. Suomen vaativissa sääolosuhteissa Enkopurista on jo monien vuosien kokemukset, ja se on todistetusti pitänyt kosteuden katon ulkopuolella.

Olemme valtuutettu Enkopur-asentaja ja teemme katon tiivistykset luotettavasti kaikenlaisiin kiinteistöihin. Pyydä meidät apuun, kun kattosi vuotaa!

» Ota yhteyttä

Helpotusta isännöintitoimiston arkeen

Milloin olette viimeksi tarkistaneet taloyhtiönne katon kunnon? Jätä se tästedes meidän työksemme, ja keskity itse olennaiseen!

Jätä yhteydenottopyyntö