Mistä kattoremontin hinta muodostuu?

Kattoremontti on tärkeä panostus talon hyvinvointiin ja suuri sijoitus myös hintansa puolesta. Lue, mitkä asiat kattoremontin hintaan vaikuttavat ja miten voit alustavasti arvioida oman kattoremonttisi kustannuksia.

Kattoremontin hinta tarkentuu paikan päällä

Kattoremontin hinta on luonnollisesti yksi suurimmista kysymyksistä kattoremonttia suunnittelevan mielessä. Hinta tarkentuu vasta siinä vaiheessa, kun kattotöiden ammattilainen näkee ja tutkii katon paikan päällä ja tekee sen pohjalta remonttisuunnitelman. Käytännössä kattoremontin hinta on kuitenkin aina tuhansia euroja, usein noin kymppitonnin tienoilla.

Nettisivuiltamme löytyvällä laskurilla pystyt laskemaan arvion kattoremonttisi hinnasta katon pinta-alan ja katemateriaalin perusteella. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kattoremontin hintaan vaikuttavat myös muut tekijät, joten pitävän urakkahinnan antaminen vaatii aina remontoitavan katon huolellisen tarkastuksen.

Katon ominaisuudet on otettava huomioon hinnoittelussa

Katon pinta-alan lisäksi katon erityispiirteet tuovat oman osansa kattoremontin hintaan. Esimerkiksi katon kaltevuus vaikuttaa kattoremontin hintaan sitä kautta, että se on huomioitava kattomateriaalivalinnoissa ja työskentelyssä. Samoin läpivientien määrä ja muut yksityiskohdat teettävät enemmän työtä ja vaativat ovat materiaalinsa.

Jos kattoremonttiin kuuluu katteen vaihtamisen lisäksi esimerkiksi yläpohjan tuuletusratkaisun päivittäminen tai vaurioituneiden rakenteiden korjaamista, ne tietysti nostavat hintaa jonkin verran. Erityisesti vanhemmissa taloissa saatetaan samalla joutua uusimaan aluslaudoitusta tai paikkaamaan piippuja.

Ammattitaitoinen kattoremontin tekijä huomioi myös työturvallisuuden, joka tuo pienen siivun lisää hintaa. Työturvallisuudesta kattoremontin tilaajakaan tuskin haluaisi tinkiä.

Kattoremontin ajoituksen vaikutus hintaan

Usein kattoremontin hintaan vaikuttaa tehtävän työn kiireellisyys. Jos katto vuotaa ja se pitää saada korjattua välittömästi, joutuu urakoitsija uudelleenjärjestelemään aikataulujaan tai kenties palkkaamaan lisää työvoimaa saadakseen kaikki yhtäaikaiset kohteet selvitettyä. Tästä syystä kattoremontin kanssa on syytä olla hyvissä ajoin liikenteessä, jotta remontin aikataulu ja hinta saadaan sovittua molemmille osapuolille mahdollisimman sopivaksi.

Kesäkausi on tyypillisesti ruuhkaisinta aikaa kattotöissä, ja monet huoltotyöt on pakostakin ajoitettava kevään ja syksyn välille. Kattoremontin voi kuitenkin oikein mainiosti tehdä myös talvella, ja silloin se tulee yleensä edullisemmaksi. Talven kattoremontin eduista voit lukea lisää täältä.

Kotitalousvähennys pienentää kattoremontin hintaa huomattavasti

Yksityisasiakkaille kotitalousvähennyksellä on huima vähentävä vaikutus kattoremontin hintaan. Kun kattoremontin tekevä urakoitsija kuuluu ALV- ja ennakkoperintärekisteriin, remontin työn osuudesta voidaan vähentää kotitalousvähennys, joka on kahden hengen taloudessa parhaimmillaan 4 800 euroa.

Lopuksi muistutamme vielä, että kattoremontti on järkevää toteuttaa vasta sitten, kun kevyemmät toimenpiteet eivät enää riitä. Katon säännöllisellä huollolla, maalaamisella, pinnoittamisella ja oireenmukaisella hoidolla eli tiivistämisellä tarvittavista kohdista, pystytään pidentämään katon käyttöikää paljon – ja myös ne kuuluvat kotitalousvähennyksen piiriin. Jossain vaiheessa perusteellisen remontin aika tulee kuitenkin väistämättä vastaan.

Pyydä meidät käymään katollasi ja arvioimaan kattoremonttisi hinta! Saat selkeän urakkasuunnitelman ja kiinteähintaisen tarjouksen.

» Pyydä tarjous

Helpotusta isännöintitoimiston arkeen

Milloin olette viimeksi tarkistaneet taloyhtiönne katon kunnon? Jätä se tästedes meidän työksemme, ja keskity itse olennaiseen!

Jätä yhteydenottopyyntö