Purkamalla vai päälle rakentamalla – huomioi nämä asiat, kun vertaat kattoremonttitarjouksia

Kattoremontti on aina sen verran mittava työrupeama, että eri yritysten antamissa tarjouksissakin voi olla paljonkin vaihtelua. Yksi syy hintaeroihin on urakkaan hinnoitellun purkutyön ja uudelleenrakentamisen määrä.

Miten kattoremontin hintaan vaikuttavat mahdolliset purkutyöt?

Kattoremonttia tehtäessä on aina järkevää säilyttää katosta ne rakenteet, jotka ovat edelleen hyväkuntoisia ja ehjiä. Turha purkaminen ja erityisesti uuden rakentaminen puretun rakenteen tilalle vie aikaa ja tuo kokonaisuuteen lisää kustannuksia.

Erittäin tärkeää on kuitenkin tarkastaa, missä kunnossa vesikatteen alla olevat rakenteet ovat, jotta uuden katon alle ei jää muhimaan ikäviä yllätyksiä. Keski-Suomen Kiinteistöpalvelulle tämä on itsestään selvä vaihe, jolla varmistetaan kattoremontin onnistunut lopputulos.

”Lähtökohtaisesti suosimme vanhojen rakenteiden päälle rakentamista, koska se on nopeampaa ja edullisempaa asiakkaalle. Jos kuitenkin alustassa tiedetään olevan tai sieltä paljastuu vanhan katteen poistamisen yhteydessä hometta tai lahoa, purkaminen on ainoa oikea vaihtoehto. Hyvät pohjatyöt ovat meille kattoremontissa kaiken A ja O, vaikka asiakkaalle tämä vaihe ehkä jääkin näkymättömäksi”, sanoo Ville Peränen Keski-Suomen Kiinteistöpalvelulta.

Jokainen on myös varmasti nykyään tietoinen siitä, miten homeisten rakenteiden jättäminen katon alle vaikuttaa koko talon terveyteen, sisäilman laatuun ja lopulta asukkaiden hyvinvointiin. Kattoremonttia suunnitellessaan kannattaa siis aina varmistaa, että urakoitsija huolehtii aiheellisista purkutöistä – ja ottaa huomioon, että se vaikuttaa väistämättä vähän myös kattoremontin hintaan. Tässä kohtaa säästäminen ei kannata.

Lue lisää kattoremontin toteuttamisesta täältä ».

Pyydä tarjoukset kattoremontista vertailukelpoisina

Kattoremonttitarjousten vertailussa kannattaa olla tarkkana sen suhteen, mikä niiden sisältö tarkalleen on. Erisisältöisten kattoremonttitarjousten vertailu on mahdotonta, ja halvimman valitsemalla saatatkin päätyä maksamaan lisäkuluja tai jopa ylimääräisiä korjauskustannuksia jälkikäteen.

Ainakin seuraavat ohjeet on hyvä muistaa kattoremonttitarjousten vertailussa:

  • Pyydä tarjoukset kaikilta kilpailuttamiltasi yrityksiltä mahdollisimman samansisältöisinä – joko niin, että kaikissa tarjouksissa katto tehdään vanhojen rakenteiden päälle rakennettuna, tai niin, että kaikissa hintaan kuuluu myös pohjien purkaminen.
  • Kerro kaikissa tarjouspyynnöissä katon pinta-alan ja materiaalin lisäksi mahdollisimman tarkasti tarvittavat yksityiskohdat, kuten läpivientien määrä ja sadevesijärjestelmien sekä kattoturvavarusteiden uusimisen tarve.
  • Pyydä kaikki tarjoukset samalla toteutusaikataululla ja samaan aikaan vuodesta. Usein hintaan vaikuttaa se, toteutetaanko kattoremontti ruuhkaisimpaan kattosesonkiaikaan tai kiireisellä aikataululla.
  • Tarvittaessa voit vielä tämän jälkeen pyytää potentiaalisilta tarjoajilta muutoksia tarjoukseen ennen kuin päätät hyväksyä jonkin tarjouksista.

Laske kattoremonttisi hinta-arvio kattoremonttilaskurilla

Nettisivuiltamme löytyvällä kattoremonttilaskurilla voit laskea suuntaa antavan arvion talosi kattoremontin hinnasta. Tarkan hinnan saat, kun pyydät meidät suoraan paikan päälle. Omin silmin tilannetta arvioituamme annamme selkeän urakkasuunnitelman ja kiinteähintaisen tarjouksen kattosi vaatimasta remontista.

Pyydä tarjous kattoremontista tai soita suoraan meille numeroon 050 919 5071.

Helpotusta isännöintitoimiston arkeen

Milloin olette viimeksi tarkistaneet taloyhtiönne katon kunnon? Jätä se tästedes meidän työksemme, ja keskity itse olennaiseen!

Jätä yhteydenottopyyntö