Kattoremontti taloyhtiössä

Rivitalon tai kerrostalon kattoremonttiin kannattaa varautua jo hyvissä ajoin, jotta se saadaan toteutetuksi oikeaan aikaan ja tarkoituksenmukaisesti. Kiinteistön rakenteiden suojaamisen lisäksi uusi kattoremontti tuo paljon muitakin hyötyjä – esimerkiksi mahdollisuuden eristyksen parantamiseen ja lisää arvoa kiinteistöille.

Taloyhtiön kattoremontin oikea ajoitus on tärkeää

Katto on sen alla olevalle kiinteistölle ja omaisuudelle erittäin tärkeä suoja. Kun on kyse taloyhtiön kiinteistöstä, suojattavaa on saman katon alla vielä suurempi määrä. Siksi kattoremonttiin kannattaa taloyhtiöissä suhtautua sen vaatimalla vakavuudella. Oikeaan aikaan toteutettu taloyhtiön kattoremontti ennaltaehkäisee katon kautta syntyviä vuotovahinkoja ja vaikuttaa positiivisesti kiinteistön osakkeiden arvoon.

Säännöllisellä huollolla kattoremontin tarvetta taloyhtiössä voidaan siirtää paljonkin myöhemmäksi, mutta kun kattoremontin aika havaitaan tarpeelliseksi, se kannattaa tehdä viivyttelemättä. Usein on myös vaihtoehtoja sen suhteen, tarvitaanko perusteellista kattoremonttia vai selvitäänkö vielä kevyemmillä toimenpiteillä.

Huollon lisäksi siihen, milloin kattoremontti on taloyhtiössä ajankohtainen, vaikuttavat esimerkiksi katon ominaisuudet ja toteutustapa. Mitä vähemmän katossa on kaltevuutta, sitä enemmän se todennäköisesti on kuormittunut. Paljon on myös merkitystä sillä, millaiset rakennusmääräykset ovat olleet silloin, kun katto on rakennettu. Nykyään kattoja koskevat kovemmat vaatimukset kuin vaikkapa 30 vuotta sitten.

Mistä syistä kattoremontti taloyhtiössä kannattaa tehdä?

Tavallisimmin kattoremontin tarpeesta taloyhtiössä kertovat katon vuodot. Yksittäisinä ilmetessään ne on vielä järkevää paikata, mutta toistuvat vuodot ovat merkki vesikatteen uusimisen tarpeesta. Myös katon eristyksen puute, vaikea puhdistettavuus ja alusrakenteiden huono kunto viittaavat kattoremontin ajankohtaisuuteen.

Lisäksi päteviä syitä kattoremonttiin ovat katon ulkonäön kohentaminen ja katon mallin muuttaminen toimivammaksi. Tyylikäs ja toimiva katto voi nostaa kiinteistön arvoa tuntuvastikin, ja toisaalta myös pienentää huoltokustannuksia.

Kattoremontin yhteydessä on järkevää miettiä, millaisia parannuksia halutaan samalla toteuttaa. Esimerkiksi lisälämmöneristyksellä lämmityskuluja voidaan saada pienemmiksi ja yläpohjan tuuletuksen parantamisella rakennus pysyy kaiken kaikkiaan terveempänä. Sadevesijärjestelmä on myös usein järkevää uusia kokonaisuudessaan kattoremontin yhteydessä.

Kattoremontin hinta kerrostalossa tai rivitalossa

On selvää, että taloyhtiön kattoremontti on tuntuva menoerä osakkeen omistajille. Pääpiirteissään kattoremontin hinta kerrostalossa tai rivitalossa määräytyy katon pinta-alan mukaan, mutta myös muut katon ominaisuudet ja remontin toteutustapa vaikuttavat osaltaan hintaan.

Lue lisää kattoremontin hinnasta täältä »

Nettisivuiltamme löytyvällä kattoremonttilaskurilla voit laskea suuntaa antavan arvion taloyhtiösi kattoremontin hinnasta. Voit myös pyytää meidät suoraan paikan päälle, niin annamme selkeän urakkasuunnitelman ja kiinteähintaisen tarjouksen taloyhtiösi katon vaatimasta remontista.

» Pyydä tarjous kattoremontista

Jotta kattoremontista syntyvät kulut saadaan katettua järkevästi, taloyhtiössä on hyvä olla katon kunnossapitosuunnitelma seuraaviksi viideksi vuodeksi. Näin kattoremontti ei tule vastaan aivan yllättäen ja kuluihin pystytään varautumaan jo ennakkoon vastikkeita nostamalla. Päätös kattoremontin toteuttamisesta taloyhtiössä tehdään virallisesti yhtiökokouksessa.

Kattoremontin jälkeenkin katosta on tärkeää pitää huolta

Uusittukin katto tarvitsee säännöllistä huolenpitoa, ja meiltä saat kattoremontin jälkeen kaikki muutkin tarvittavat huoltotyöt. Tarjoamme monipuoliset kattohuoltopalvelut taloyhtiöille yksittäisinä toimenpiteinä tai jatkuvalla vuosihuoltosopimuksella. Teemme myös taloyhtiöiden ulkomaalauksia sekä ulkoverhousremontteja.

» Ota yhteyttä ja kysy lisää

Helpotusta isännöintitoimiston arkeen

Milloin olette viimeksi tarkistaneet taloyhtiönne katon kunnon? Jätä se tästedes meidän työksemme, ja keskity itse olennaiseen!

Jätä yhteydenottopyyntö