Huomioi nämä asiat talon maalauksessa

Paras aika talon maalaukseen lähestyy! Lue seitsemän kohdan listamme, joiden avulla talon maalauksessa päästään onnistuneeseen ja pitkäikäiseen lopputulokseen.

1. Riittävä tiheys huoltomaalausten väleissä

Suositeltu talon maalausväli on 10 vuotta. Maalipinnan kuntoa kannattaa kuitenkin seurailla, sillä joskus maalaus on tarpeen jo 6–8 vuodenkin kohdalla. Jos pinta hilseilee, on aika tehdä huoltomaalaus.

Lue lisää maalipinnan suojan merkityksestä talollesi blogistamme Ulkoverhous on talosi sadetakki – pidä se ehjänä.

2. Riittääkö talon maalaus vai tarvitaanko puuverhouksen uusimista?

Jos huomaat, että talosi ulkoverhous on muutenkin huonossa kunnossa kuin maalipinnan osalta, ennen maalausta on syytä arvioida joko osittaisen tai täydellisen ulkoverhousremontin tarvetta. Ulkoverhousremontin yhteydessä on myös mahdollista lisätä eristevahvuutta ja parantaa sen myötä talon energiatehokkuutta.

3. Huolellinen pohjatyö ennen maalausta

Pysyvä ja pitkäikäinen maalipinta vaatii aina tarkkaa pohjatyötä. Aluksi puun pinta puhdistetaan pölystä ja liasta harjaamalla tai pesemällä tarkoitukseen sopivalla pesuaineella. Jos vanha maali on hilseillyt, sitä on myös syytä kaapia niin, että uusi maalikerros tarttuu kunnolla. Tarvittaessa pinta käsitellään vielä homeenestoaineella ja huuhdellaan sen jälkeen huolellisesti.

4. Valitse yhteensopiva maali edellisen kanssa

Vesiohenteisen maalin päälle ei voi maalata öljypohjaisella maalilla, tai maali alkaa irtoilla jo ennen seuraavaa kesää. Useimpien öljypohjaisten maalien päälle sen sijaan voi käyttää vesiohenteista maalia. Sama maalityyppi on kuitenkin aina paras ja varmin ratkaisu. Jos sinulla ei ole tietoa aiemmin käytetyn maalin tyypistä, kannattaa kääntyä tässä ammattilaisen puoleen.

5. Sopiva sää talon maalaukseen

Parhaiten talon maalaukseen sopii kuiva muttei liian aurinkoinen sää. Touko-kesäkuun säät ovat usein maalauksen ihanteellisia, ja myös loppukesä sekä alkusyksy ovat hyviä ajankohtia. Lämpötilan pitäisi olla kuitenkin vähintään 5 astetta plussan puolella, maalattavan seinän mieluiten varjoisella puolella taloa, pinnan täysi kuiva ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 prosenttia.

6. Hyvä suojaus talon maalauksen ajaksi

Vaikka uskoisit tekeväsi kuinka siistiä jälkeä tahansa, muista silti huolellinen suojaaminen. Maaliroiskeita syntyy aina, ja jälkikäteen asialle on enää myöhäistä tehdä paljonkaan. Suojaa siis hyvin esimerkiksi ikkunat, ovet sekä terassi suojamuovia ja suojausteippiä käyttäen, ja siirrä pois lähistöltä kaikki sellaiset tavarat, jotka saattaisivat sotkeentua.

Laadukkaat pensselit auttavat myös osaltaan maalauksen siisteydessä. Tarkkoihin kohtiin ja rajauksiin tarvitaan sopivanlaista sivellintä, jolla työ onnistuu hyvin. Oikealla työjärjestyksellä on myös merkitystä: korkeammalla olevat kohdat kannattaa aina maalata ensin, niin vältytään valumajäljiltä vastamaalatuille pinnoille.

7. Työturvallisuus kuntoon

Talon maalaaminen vaatii yleensä useankin metrin korkeudella työskentelyä, joten turvallisuuteen kannattaa kiinnittää huomiota. Erityisesti epätasaisella maalla tikkailta työskentely voi olla riskialtista. Jos suinkin mahdollista, hommaa varten kannattaa hankkia kunnolliset telineet tai nostokori. Silloin työskentelykin on huomattavasti helpompaa.

Kun teetät talon maalauksen ammattilaisella, voit jättää työturvallisuuden heidän huolekseen. Lue lisää myös muista hyödyistä blogijutustamme 5 syytä teettää ulkomaalaus ammattilaisella.

Pyydä meidät hoitamaan talosi maalaus

Teemme ulkoverhousten maalaukset ammattitaidolla niin omakotitaloihin, rivi- ja kerrostaloyhtiöihin kuin liikekiinteistöihinkin. Lue palvelustamme täältä ja varaa oma maalausaikasi soittamalla numeroon 050 919 5071! Voit myös pyytää tarjouksen maalauksesta nettisivuillamme.

Helpotusta isännöintitoimiston arkeen

Milloin olette viimeksi tarkistaneet taloyhtiönne katon kunnon? Jätä se tästedes meidän työksemme, ja keskity itse olennaiseen!

Jätä yhteydenottopyyntö