5 syytä teettää ulkomaalaus ammattilaisella

Äkkiseltään ajateltuna talon ulkomaalaus voi tuntua helpolta hommalta tehdä itse, mutta työmäärä ja vaativuus yllättävät usein maalausprojektiin ryhtyvät. Listasimme viisi syytä siihen, miksi ulkomaalaus on viisainta tilata ammattitekijältä.

background-2369805_1920(1)

1. Työ tehdään oikeanlaisin toimenpitein ja tuottein

Ulkomaalaus on monivaiheinen työ, jossa täytyy onnistuneen lopputuloksen saamiseksi olla käytössä oikeanlaiset tuotteet. Maali valitaan sen mukaan, millaisella maalilla talo on aiemmin maalattu: onko se vesi- vai öljypohjainen. Sävyn on myös satuttava kohdalleen, mikä ei välttämättä ole aina helppo homma.

Ennen maalausta irtoileva maali ja lika on poistettava huolellisesti, jotta pinta on tasainen. Sitten julkisivu pestään oikeanlaisella pesuaineella, käsitellään tarvittaessa homeenpoistoaineella ja huuhdellaan lopuksi huolellisesti. Hyvin tehdyt pohjatyöt varmistavat sen, että uusi maalipinta kestää paikallaan mahdollisimman pitkään.

2. Varmistat siistin lopputuloksen

Ammattilaisen tekemänä työnjälki on viimeisteltyä, tasalaatuista ja siistiä. Oikealla työjärjestyksellä vältytään ikäviltä valumajäljiltä, joita saattaa tulla, jos vaikkapa aluskattoa maalataan vasta seinien jälkeen.

Ammattilaisilla on myös käytössään asianmukaiset suojausmateriaalit. Kunnollinen suojaus estää roiskeiden päätymiseen pinnoille, joita ei ole tarkoitus maalata.

3. Turvallisuudesta huolehditaan asianmukaisesti

Vaikka maalattava talo olisi vain kaksikerroksinen, ulkomaalaus vaatii kiipeämistä jo useiden metrien korkeuteen. Turvallinen työskentely on tärkeä näkökulma, joka taloa maalatessa on otettava huomioon. Jos ulkomaalausta lähdetään tekemään itse, riski tikkailta putoamiseen ja itsensä satuttamiseen on aina olemassa. Erityisesti silloin, kun talo on rinteessä tai maasto on muuten haastavaa, maalari tarvitsee turvalliseen työskentelyyn muutakin kuin huterat tikkaat. Ammattilaisilta löytyy aina turvalliseen työskentelyyn sopivat apuvälineet.

4. Voit viettää loman lomana

Ulkomaalaus on kesäkauden puuhaa, jonka usein ajatellaan hoituvan kätevästi lomalla. Omakotitalon maalaaminen ei kuitenkaan ole päivän tai kahden homma, vaan se vaatii päätyökseenkin sitä tekevältä yritykseltä noin viikon verran aikaa – vaikka pensselihommissa olisi muutamakin mies kerralla.

Jos koko maalausprojektin tekee itse, siihen pyörähtää helposti puolet kesälomakuukaudesta. On myös mahdollista, että loman aikana sää onkin sateinen, eikä maalausta pystykään silloin toteuttamaan. Silloin koko loma menee hyviä ilmoja kytätessä ja itse lomailu jää seuraavaan kesään.

5. Säästät huomattavasti kotitalousvähennyksellä

Kun ulkomaalauksen teettää ennakkoperintärekisteriin kuuluvalla yrityksellä, siitä saa kotitalousvähennystä. Vähennystä saa 50 % työn osuudesta, joka on maalaustyössä kohtuullisen suuri osa kokonaissummasta. Maksimisumma vuosittaiselle kotitalousvähennykselle henkilöä kohti on 2400 ja pariskunnalle 4800 euroa, 100 euron omavastuulla.

Esimerkiksi 5600 euron maalausurakasta, josta työn osuus on 5000 euroa, pariskunta saa molempien omavastuun jälkeen kotitalousvähennystä yhteensä 2300 euroa, jolloin maalausurakka jää käytännössä maksamaan vain 3300 euroa.

Varaa talollesi ulkomaalaus tulevalle kesäkaudelle pikimmiten ennen kuin kalenterimme täyttyy. Soita meille numeroon 050 919 5071 tai laita viesti: info@kiinteistopalvelu.fi.

Helpotusta isännöintitoimiston arkeen

Milloin olette viimeksi tarkistaneet taloyhtiönne katon kunnon? Jätä se tästedes meidän työksemme, ja keskity itse olennaiseen!

Jätä yhteydenottopyyntö