Ulkoverhous on talosi sadetakki – pidä se ehjänä

Maalipinta on muutakin kuin vain väri talon pinnassa. Sen tehtävä on suojata puista ulkoverhousta kosteudelta, joka voi läpi päästessään aiheuttaa ikäviä seurauksia. Onko talosi sadesuoja varmasti vedenpitävä?

Rapistunut maalipinta toivottaa kosteuden tervetulleeksi talosi rakenteisiin

Talon ulkoverhous vaatii huoltoa, jotta sitä suojaava maalipinta pysyy kunnossa ja siistin näköisenä. Joskus toimenpiteeksi riittää pelkkä puhdistus tai pesu, mutta myös maalausta tarvitaan tasaisin väliajoin.

Talon maalipintaa rasittavat vuodenajasta toiseen vaihtuvat sääolosuhteet: talven pakkaset ja viimat, keväällä syntyvä kosteus, kesän auringonpaahde ja syksyn sateet. Esimerkiksi aurinko aiheuttaa puurakenteissa lämpöliikkumista, joka saa myös maalipinnassa aikaan muutoksia.

Jos maalipinta ei ole ehjä, pääsee kosteus tekemään tuhojaan sen alle. Pahimmillaan seurauksena voi olla rakenteiden kastuminen laajemmaltikin sekä homeongelmat. Jos huoltomaalausta siis pitkitetään liikaa, ehtii vahinkoja tapahtua ja maalaamisen sijaan tiedossa onkin isompi ulkoverhousremontti.

Ulkoverhouksen maalaus on tarpeen vähintään joka kymmenes vuosi

Mistä sitten huomaa, että on aika maalata ulkoverhous?

Yleissääntönä on, että huoltomaalaus kannattaa tehdä noin kymmenen vuoden välein. Silmin nähtäviä merkkejä kiireellisestä maalauksen tarpeesta ovat rapistunut maalipinta, hilseily ja lohkeilu. Maalipinnan väri voi myös himmetä auringon valon takia vuosien varrella, jolloin talon yleisilme muuttuu nuhjuiseksi.

Maalaaminen pidentää puisen ulkoverhouksen käyttöikää merkittävästi. Se suojaa pintaa sääolosuhteilta, auringolta ja kosteudelta, jolloin myös alemmat rakenteet ovat suojassa.

Varminta – ja samalla myös helpointa – on antaa ulkoverhoustyöt ammattilaisen tehtäväksi, jotta lopputulos on kaikin puolin hyvä ja kestävä.

Ulkoverhouksen maalaus

Nopea toteuttaa, mutta suojaa pitkäksi aikaa

Teemme ulkoverhousten maalaustyöt ammattitaidolla omakotitaloihin ja rivitaloihin. Jokaisen kohteen kohdalla pohjatöiden ja muiden toimenpiteiden tarve arvioidaan tarpeen mukaan ja hinnoitellaan kiinteänä urakkana.

Puisen ulkoverhouksen maalaus aloitetaan esikäsittelyllä, jossa pinta puhdistetaan pölystä ja liasta joko harjaamalla tai pesemällä. Tarvittaessa vanha maali poistetaan ennen maalaamista. Maalausvaiheessa ensin tehdään pohjamaalaus ja sitten pintamaalaus. Jos kysymys on vielä hyvässä kunnossa olevan pinnan huoltomaalauksesta, voi yksikin maalikerros riittää.

Omakotitalon ulkoverhouksen maalaus valmistuu yleensä viikossa. Teemme maalaukset huolellisesti siistillä työnjäljellä ja siivoamme jälkemme työn valmistuttua.

» Pyydä tarjous talosi ulkoverhouksen maalaamisesta!

Helpotusta isännöintitoimiston arkeen

Milloin olette viimeksi tarkistaneet taloyhtiönne katon kunnon? Jätä se tästedes meidän työksemme, ja keskity itse olennaiseen!

Jätä yhteydenottopyyntö