Valmistaudu talven tuloon katon syyshuollolla

Katon syyshuolto on paras tapa varmistaa katon kunto ja kestävyys talvikauden olosuhteille. Lumikuorma, sulamisvedet ja pakkanen voivat vaurioittaa kattoa tai sen alusrakenteita, mikäli katon kunto on puutteellinen.

Katon huolto suositellaan tehtäväksi kahdesti vuodessa, keväällä ja syksyllä. Kun katto tarkastetaan ja huolletaan säännöllisesti, voidaan välttää yllättävät suuremmat remontit ja ennakoida paremmin tulevia korjauksia. Erityisesti taloyhtiöissä korjaustoimenpiteiden ennakoitavuus on taloudellisestikin hyvin merkittävä asia. Ajoissa havaitut pikkuviat pystytään korjaamaan helpommin ja edullisemmin – pienten vuotokohtien korjaus onnistuu tiivistämällä.

Säännöllinen puhdistus pidentää katon käyttöikää

Syyshuoltoon kuuluva katon puhdistus irtoroskista ennaltaehkäisee kattoremontin tarvetta pitkällä aikavälillä. Oksien, neulasten ja lehtien kasautuminen katon poimuihin ja saumakohtiin voi luoda otolliset olosuhteet sammalen ja jäkälän kasvulle, mikä haurastuttaa etenkin tiilikattoa huomattavasti.

Sammal- ja jäkäläkasvustot imevät kosteutta, jolloin katon pinta voi toistuvan sulamisen ja jäätymisen myötä alkaa haurastumaan. Märkä sammalkasvusto yhdessä lumikuorman kanssa koettelee kattorakenteiden kestävyyttä erityisesti suojasäällä.

Puhdistuksella varmistetaan myös sadevesijärjestelmän toiminta, koska katolta huuhtoutuneet lehdet ja roskat tukkivat helposti kourujen ohella myös syöksytorvet.

Huollettu katto kestää

Puhdistamisen jälkeen pystymme arvioimaan katon yleiskunnon paremmin ja voimme tehdä tarvittavat pienen korjaustyöt, kuten kourujen sulatuskaapeleiden asennuksen tai tukkeutuneiden syöksytorvien avauksen. Sadevesijärjestelmän moitteeton kunto auttaa selviämään syksyn sadekaudesta ja keväisestä lumien sulamisesta ilman kattorakenteiden tai ulkoseinien kosteusvahinkoja.

Käymme sadevesijärjestelmän lisäksi myös kattoturvatuotteiden kiinnitykset sekä niiden toiminnan läpi syyshuollon yhteydessä, jotta mm. lumen pudotus katolta voidaan suorittaa turvallisesti.

Syyshuollossa varmistetaan korkean vuotoriskin kohteiden, kuten katon läpivientien kunto ja tiiviys. Jos syyshuollon yhteydessä ilmenee suurempia korjaustarpeita, annamme korjaustoimenpiteistä erillisen tarjouksen ja suunnitelman. Teemme syyshuollosta asiakkaalle sähköisen raportin, josta mm. kiinteistön kunnossapidosta vastaavat henkilöt saavat kattavasti tietoa katon kunnosta ja mahdollisista riskitekijöistä.

Ehjä ja toimiva katto on kiinteistösi turva ja näkyvä käyntikortti, joten pidä sen kuntoa yllä säännöllisellä kattohuollolla.

» Pyydä tarjous syyshuollosta

Milloin katto tarvitsee huoltoa?

Tutustu oppaaseemme, johon kokosimme ohjeita katon kunnosta huolehtimiseen.

Säännöllinen perushuolto on tietysti kaiken lähtökohta, mutta lisäksi tarvitaan muita katon toimivuutta ylläpitäviä ja parantavia toimenpiteitä.

Helpotusta isännöintitoimiston arkeen

Milloin olette viimeksi tarkistaneet taloyhtiönne katon kunnon? Jätä se tästedes meidän työksemme, ja keskity itse olennaiseen!

Jätä yhteydenottopyyntö