Taloyhtiön ulkomaalaus suojaa ja uudistaa ilmettä

Kesä on loistavaa aikaa toteuttaa taloyhtiön kokouksessa suunniteltuja remontteja. Kun kysymyksessä on kattavampi puuverhouksen maalaustyö, on urakka syytä antaa ammattilaisen hoidettavaksi.

Taloyhtiön puuverhouksen maalaus

Aika ajoin taloyhtiöiden kokouksissa nousee esille kiinteistön julkisivun huoltotarve. Talon puu-ulkoverhouksen tarkasteluun onkin syytä kiinnittää huomiota. Hilseillyt tai haalistunut maalipinta, lika tai pahimmassa tapauksessa pintaan pesiytynyt home kertovat maalauksen tarpeesta. Vain riittävän paksu ja ehjä maalipinta auttaa suojaamaan taloa sään kuluttavalta vaikutukselta ja estää myös kosteuden pesiytymisen ulkoverhoukseen.

Uusittu maalipinta tarjoaa suojan vuosiksi eteenpäin

Oikein toteutettu ja huollettu maalipinta on kestävä suoja talon ulkoverhoukselle. Tuuli, vesisade, jää ja suora auringonvalo kuitenkin kuluttavat sekä haalistavat maalipintaa. Muutokset ovat havaittavissa erityisen selkeästi juuri talon etelänpuoleisella seinustalla.

Laudoituksen maalipinnan kuntoa on syytä tarkastella säännöllisin välein ja huoltaa sekä maalata tarvittaessa. Taloyhtiöissä päädytään yleensä toteuttamaan julkisivun maalaus noin 7–10 vuoden välein. Maalausurakka onkin hyvä viedä läpi silloin, kuin maalipinta on vielä suhteellisen hyvässä kunnossa, jotta voidaan välttyä vielä mittavimmilta korjaustoimenpiteiltä, kuten koko ulkoverhouksen uusimiselta.

Maalipinta antaa uutta ilmettä

Ehjä ja hyvin värinsä säilyttänyt puuverhouksen maali luo suojan lisäksi siistin ja huolletun vaikutelman, joka osaltansa vaikuttaa myös kiinteistön arvoon.

Ja kun maalausurakkaan kerran ryhdytään, on julkisivulle mahdollista tehdä hiukan näkyvämpiäkin muutoksia, kuten vaihtaa vaikka koko talon väritys. Kesällä 2017 kaksi Jyväskylän Vuokra-asuntojen vuokrakohteista sai huoltomaalauksen yhteydessä uuden maalipinnan lisäksi uuden ilmeen. Talojen yleisilme piristyi, kun aikaisempi tummasävytteinen puulaudoitus vaihtui pirteämpiin vaaleisiin väreihin.

Ammattilaisen kädenjälki on priimaa

Pienet maalaustyöt on mahdollista toteuttaa talkootyönä, sillä onhan maalaaminen sinänsä varsin helppoa hommaa. Kattavampien maalausurakoiden kohdalla suositeltavaa kuitenkin olisi kääntyä ammattilaisen puoleen, sillä maalaamisen lisäksi pintojen oikeaoppinen esikäsittely ja pohjatyöt vaikuttavat suuresti maalipinnan kestävyyteen. Ammattimaalarin suorittamana niin esi- kuin maalaustyötkin saadaan hoidettua ensiluokkaisesti ja työnjälki on varmasti priimaa. Näin voidaan myös taata, että maalipinta kestää kulutusta useiden vuosien ajan.

Asiantunteva tekijä tarkistaa urakan yhteydessä myös mahdolliset vaihtamisen tarpeessa olevat puurakenteet, kouruosat tai muut huoltamista kaipaavat kohteet. Ammattilaisen tekemänä työ tulee myös varmasti aikataulutettua oikein ja hoidettua valmiiksi saakka. Suunnitellun talkootyöpäivän kun saattaa pilata Suomen kesän nopeastikin vaihtuva sää.

Ota yhteyttä, jos kaipaat apua taloyhtiön puu-ulkoverhouksen maalaustarpeen arvioinnissa tai pyydä suoraan tarjous maalattavasta kohteesta sähköpostilla osoitteesta info@kiinteistopalvelu.fi.

Helpotusta isännöintitoimiston arkeen

Milloin olette viimeksi tarkistaneet taloyhtiönne katon kunnon? Jätä se tästedes meidän työksemme, ja keskity itse olennaiseen!

Jätä yhteydenottopyyntö