Uusi ilme JVA:n luhtitalojen julkisivuille ulkomaalauksella

Keski-Suomen Kiinteistöpalvelu urakoi kesällä 2017 Kalliokummuntie 11:n ja 13:n julkisivut kuntoon maalaamalla ne uusiin sävyihin.

Laajan maalausurakan toteuttaja valikoitui kilpailutuksen kautta

Jyväskylän Vuokra-asunnot Oy tarjoaa koteja ympäri Jyväskylän. Jotta asunnot ja kiinteistöt saadaan pidettyä toimivina sekä viihtyisinä, niiden kunnossapidosta on pidettävä suunnitelmallisesti huolta.

Rakennusten huoltomaalaukset JVA:lla pyritään toteuttamaan tapauksesta riippuen noin 10 vuoden välein, ja keväällä 2017 vuorossa olivat kaksi JVA:n vuokrakohdetta, Kalliokummuntie 11 ja 13. Keski-Suomen Kiinteistöpalvelu valikoitui toteuttamaan mittavan maalausurakan touko-syyskuussa 2017.

JVA:n kaikki korjausurakat pyritään aina kilpailuttamaan ja isommat yli 150 000 euron urakat kilpailutetaan aina julkisen Hilma-järjestelmän kautta, kuten myös tässä tapauksessa.

”Tarjouskilpailuun osallistujan on täytettävä tietyt soveltuvuusvaatimukset, mutta sen jälkeen valitsemme palvelun tarjoajan ihan vain hinnan perusteella. Urakoitsijan suhteen arvostamme laatua, toimitusvarmuutta, aikataulujen pitävyyttä ja hyviä referenssejä – ja myös ne ovat Keski-Suomen Kiinteistöpalvelulla kunnossa”, sanoo projekti-insinööri Pasi Kolu JVA:lta.

Rakennuskokonaisuuden yleisilme muuttui synkästä valoisaksi

Maalattavaa pintaa kohteissa riitti reilusti.

”Molemmissa kohteissa on yhteensä yksi yksikerroksinen rivitalo ja viisi kaksikerroksista luhtitaloa, kaksi piharakennusta ja kaksi jäteastiakatosta. Urakkaan kuului julkisivujen ja parvekkeiden kaikkien puu- ja metalliosien maalaus. Talot ovat kauttaaltaan puupintaisia, joten urakka oli maalaustöiden osalta laaja”, kuvailee Kolu.

”Lisätyönä tehtiin mm. lahojen puurakenteiden uusimista sekä joitakin kouruosien vaihtamisia ja vesikaton vedenohjainten asennuksia”, Kolu lisää.

Syy maalausurakkaan oli se, että luhtitalokohde oli huoltomaalauksen tarpeessa, mutta samalla värejäkin vaihdettiin vaaleammiksi.

”Kohde oli väritykseltään synkän näköinen, joten halusimme ilmettä vähän iloisemmaksi. Lopputuloksesta tuli hyvä ja toimiva”, Kolu sanoo.

Edellisissä kuvissa näkyy rakennusten julkisivu ennen maalausta ja seuraavissa sen jälkeen.

Keski-Suomen Kiinteistöpalvelun kanssa kaikki meni sovitun mukaisesti

Hyvin hoidetun urakan perusteella Kolu antaa mielellään suosittelut Keski-Suomen Kiinteistöpalvelulle.

”Voin ehdottomasti suositella heitä. Yhteistyö toimi erittäin hyvin, kaikki meni niin kuin oli sovittu ja aikataulussa pysyttiin”, Kolu toteaa.

”He tekivät huolellista työtä hyvällä työnjäljellä ja myös lisätöiden hinnoittelu oli kohtuullista. Saimme urakan mukaisen työn toteutettua juuri niin kuin halusimmekin.”

Helpotusta isännöintitoimiston arkeen

Milloin olette viimeksi tarkistaneet taloyhtiönne katon kunnon? Jätä se tästedes meidän työksemme, ja keskity itse olennaiseen!

Jätä yhteydenottopyyntö