Sadevesikourujen pinnoitus palauttaa niiden toimivuuden

Sadevesikourujen pinnoitus on kannattava vaihtoehto kourujen uusimiselle. Se säästää aikaa ja rahaa, mutta tekee kouruista tiiviit ja toimivat.

Toimivat sadevesikourut pitävät seinät kuivina

Sadevesikourujen ja koko sadevesijärjestelmän tehtävä on ohjata katolta valuva vesi sadevesikaivoihin ja pitää se näin poissa rakennuksen seinistä ja perustuksista. Hyväkuntoiset ja toimivat sadevesikourut ovat tärkeät koko rakennuksen terveyden kannalta.

Jos sadevesikourut vuotavat, sulamis- ja sadevedet pääsevät kastelemaan rakennuksen julkisivua. Siitä seuraa seinien tummentumia, mutta mikä ikävintä, myös kosteusongelmien riski. Kun märkä julkisivu jäätyy pakkasella, pintamateriaali kärsii ja päästää jatkossa yhä enemmän kosteutta sisäänsä. Sadevesikourujen kunnossa pitämisellä säästää siis talonsa erittäin ikäviltä jatkoseuraamuksilta.

Syitä sadevesikourujen vuotamiseen voivat olla puhki ruostuminen, puutteet saumojen ja liitoskohtien tiiveydessä tai saumojen aukeaminen kourussa olevan veden jäätymisen seurauksena.

Kuluneet ja ruostuneet sadevesikourut on myös vaikeaa pitää puhtaina, sillä roskat jäävät helposti seisomaan niihin ja pahentavat kourujen kuntoa entisestään. Sadevesikourujen kunto on syytä tarkistaa jokaisen kattohuollon yhteydessä, keväisin ja syksyisin.

› Mistä tiedän milloin katto tarvitsee huoltoa? – Lataa ilmainen opas!

Sadevesikourujen uusiminen vai pinnoitus?

Jos sadevesikourut ovat päässeet niin huonoon kuntoon, että niissä on isoja reikiä ja selkeää ongelmaa esimerkiksi kaadoissa, saattaa olla viisaampaa asentaa kokonaan uudet kourut. Usein pinnoitus on kuitenkin järkevin tapa palauttaa sadevesikourujen toimivuus entiselle tasolleen. Se tulee edullisemmaksi ja on huomattavasti nopeampi toteuttaa.

Erityisesti silloin, kun sadevesikourut on asennettu kiinteästi suoraan kattorakenteeseen, kourujen pinnoittaminen on helpoin tapa palauttaa niiden toimivuus. Joskus esimerkiksi taloyhtiöissä ja isommissa kiinteistöissä vesikourujen uusiminen vaatisi myös vesikaton pellityksen osittaisen uusimisen.

Miten sadevesikourujen pinnoitus tapahtuu?

Ennen pinnoitusta sadevesikourut puhdistetaan huolellisesti ja niiden kunto käydään läpi. Jos kouruissa on isompia vuotokohtia, ne tiivistetään ensin peltipaikoilla tai itseliimautuvilla tiivistenauhoilla. Tämän jälkeen tiivistysmassaa levitetään paikattavalle alueelle ja massan päälle asennetaan vahvikekangas. Kun vahvikekangas on vettynyt, levitetään kouruun vielä toinen kerros tiivistysmassaa.

Pinnoittamalla kouruihin saadaan saumaton ja tiivis pinta, joka ei päästä vettä läpi ja kestää hyvin rasitusta. Muihin sadevesijärjestelmän tai katon rakenteisiin ei tarvitse kajota, ja talon ulkonäkö säilyy samanlaisena kuin ennenkin. Työ saadaan tehtyä nopeasti ja ennen kaikkea kustannustehokkaasti.

Pyydä meidät pinnoittamaan sadevesikourusi

Ota yhteyttä meihin numerosta 050 919 5071 tai pyydä tarjous sivuillamme!

Helpotusta isännöintitoimiston arkeen

Milloin olette viimeksi tarkistaneet taloyhtiönne katon kunnon? Jätä se tästedes meidän työksemme, ja keskity itse olennaiseen!

Jätä yhteydenottopyyntö