Vuotavat tai tukkoiset sadevesikourut altistavat talosi kosteusongelmille

Sadevesikouruista, ränneistä ja syöksytorvista koostuvalla sadevesijärjestelmällä on tärkeä tehtävä: pitää sadevesi poissa talon pinnoilta. Onnistuuko nykyinen järjestelmäsi tässä vai olisiko jo aika vaihtaa se uuteen?

Syyt sadevesikourujen uusimiseen

Sadevesikourujen tehtävä on kerätä katolle satava vesi, johtaa se pois syöksytorvia pitkin viemäriin. On tärkeää, että tämä reitti on kunnossa, sillä muuten sadevesi pääsee valumaan talon rakenteisiin sekä perustuksiin aiheuttaen pitkään jatkuessaan kosteusongelmia.

Sadevesikourut joutuvat yllättävän suuren rasituksen kohteeksi, joten niiden kuntoa kannattaa seurata säännöllisesti. Talvella kourut joutuvat kestämään lumikuormaa, ja kesäkauden jälkeen niissä voi lojua iso määrä puiden lehtiä ja neulasia.

Jos sadevesikourut vuotavat tai ovat jatkuvasti tukossa ja niitä joudutaan puhdistamaan usein, on järkevää vaihtaa ne uusiin, ehjiin ja paremmin toimiviin kouruihin. Tukosten poistaminen voi olla hyvinkin työlästä, jos sen joutuu tekemään useamman kerran vuodessa ja mahdollisesti useamman ihmisen voimin.

Myös epäsiisti ulkonäkö, ruoste ja repsottavat kiinnikkeet antavat syyn kourujen uusimiselle. Huonosti kiinni olevat kourut voivat niitä puhdistettaessa tai myrskyn yllättäessä olla jopa turvallisuusriski.

Sadevesikourujen remontti

Toimiva sadevesijärjestelmä säästää turhalta vaivalta ja antaa mielenrauhan

Uudet, toimivat, ulkopuolisilla kannattimilla kiinnitetyt sadevesikourut kuljettavat veden luotettavasti sinne, minne pitääkin ja säästävät talon asukkaat ylimääräiseltä vaivalta.

Uusimme sadevesijärjestelmät omakotitaloihin ja taloyhtiöihin ammattitaidolla, joko kattoremonttien yhteydessä tai erillisenä työnä. Toimitamme sadevesijärjestelmän kouruineen, ränneineen ja syöksytorvineen ja asennamme kaiken valmiiksi paikoilleen.

» Pyydä meiltä tarjous sadevesikourujen uusimisesta!

Helpotusta isännöintitoimiston arkeen

Milloin olette viimeksi tarkistaneet taloyhtiönne katon kunnon? Jätä se tästedes meidän työksemme, ja keskity itse olennaiseen!

Jätä yhteydenottopyyntö