Vesikatteen säännöllinen puhdistus ehkäisee kattoremontin tarvetta

Kun katon puhtaana pitämisestä jaksaa huolehtia vuosittain, siirtää se eteenpäin muita hiukan jo kalliimpia katon huoltotoimenpiteitä, kuten katon pinnoitusta ja jopa kattoremonttia.

Katto kerää harteilleen muutakin kuin vesi- ja lumisadetta

Kattoa varjostavat suuret pihapuut luovat mukavan varjon kesähelteellä. Kiinteistön välittömässä läheisyydessä kasvavat puut tuovat kuitenkin haasteita katolle, sillä kuin huomaamatta niiden tiputtamia lehtiä, neulasia ja oksia kasaantuu katon poimuihin. Jos roskia ei poisteta, muokkaantuu niistä veden ja ajan avulla sammaleelle ja jäkälälle otollista kasvualustaa. Erityisen mielellään sammal pesiytyy tiilikatolle.

Runsas kasvusto katolla tuo mukanaan ongelmia, sillä kasvaessaan sammal haurastuttaa tiilen pintaa. Huokoinen tiili puolestaan imee itseensä enemmän kosteutta, joka talven suojakeleillä saattaa ilmetä tiilien rikkoutumisena. Märkä sammal, tiilet ja mahdollinen lumikuorma koettelevat omalta osaltaan myös kattorakenteiden kestävyyttä.

Katon puhdistaminen auttaa kiinteistön arvon säilyttämisessä

Kun katon puhtaudesta pitää kiinni säännöllisellä irtoroskien siivoamisella ja sammaleen torjunnalla, pysyy katto hyvänä useiden vuosien ajan. Hyvän hoidon ansioista myös suuremmat huoltotoimenpiteet, kuten katon pinnoitus tai kattoremontti, siirtyvät eteenpäin. Hyvin huollettu katto antaa lisäksi viimeistellyn kuvan koko kiinteistöstä, joka puolestaan vaikuttaa talon arvoon vain positiivisesti.

Katon puhdistaminen voi auttaa myös allergista, sillä kun katon puhdistaa pahimpaan siitepölyaikaan, helpottaa se pahimpien allergiaoireiden selättämisessä.

Pidennä katon käyttöikää puhdistamalla se säännöllisesti

Vesikatteen hoitotoimenpiteet on syytä aloittaa aina katon perusteellisella puhdistamisella kaikesta irtoroskasta. Samalla tulee huolehtia, ettei katon sadevesijärjestelmässä ole tukkeutumia tai muuta roskaa. Puhtaalta katolta on helpompaa havaita mahdolliset korjausta vaativat kohdat, jotka on syytä hoitaa pois alta välittömästi.

Jos sammal tai jäkälä ovat vallanneet vesikatteen, on niiden poistamiseen syytä käyttää siihen tarkoitettuja torjunta-aineita. Jo muutaman vuoden kuluttua aineen levityksestä ovat sammal ja jäkälä poistuneet katolta. Painepesuri auttaa irrottamaan ylimääräistä kasvustoa, mutta pesurin kova paine rikkoo myös tiilen pinnan. Ja vaikka kaiken näkyvän sammaleen saisikin katolta poistettua, jäävät itiöt edelleen tiilen sisälle odottamaan uutta otollista kasvukautta.

Ammattilainen selvittää katon kunnon

Katon puhdistaminen ei valitettavasti onnistu jalat tukevasti maassa seisoen, vaan katolle on kiivettävä. Onnettomuuksien välttämiseksi tuleekin katolla työskennellessä pitää erityisen tarkkaan huolta turvavarusteiden oikeaoppisesta käytöstä. Jos katolle kiipeäminen ei enää suju niin ketterästi, on paikalle syytä kutsua ammattilainen. Katon puhdistustyötä tehdessään hän samalla tarkistaa, tarvitseeko katto muita akuutteja korjaustoimenpiteitä. Ammattilainen huolehtii myös, että puhdistustyössä käytetään oikeita välineitä ja aineita.

Jos kattosi on alkanut vihertää, ota yhteyttä info@kiinteistopalvelu.fi. Sovitaan aika tarkistuskäynnille, jossa määritellään yhdessä ne huoltotoimenpiteet, joita kattosi kaipaa.

Helpotusta isännöintitoimiston arkeen

Milloin olette viimeksi tarkistaneet taloyhtiönne katon kunnon? Jätä se tästedes meidän työksemme, ja keskity itse olennaiseen!

Jätä yhteydenottopyyntö