Rännien puhdistus on tärkeää kahdesti vuodessa

Kevään tullen on taas rännien puhdistuksen aika. Samassa yhteydessä myös rännien kunto ja kiinnitys on hyvä tarkistaa.

Säännöllinen rännien puhdistus ylläpitää talon terveyttä

Rännien puhdistus suositellaan tehtäväksi kaksi kertaa vuodessa, keväisin lumien sulettua ja syksyisin ennen lumen tuloa. Erityisesti silloin, kun lähellä on paljon puita, rännien tyhjentäminen lehdistä on tärkeää tehdä säännöllisesti, jotta vältytään tukkeutuneiden rännien aiheuttamilta seurauksilta.

Jos rännejä ei puhdisteta eikä vesi pääse enää liikkumaan niissä niin kuin sen pitäisi, se alkaa valua talon seinille. Jatkuva seinien kastuminen voi pidemmän päälle johtaa kosteusvaurioihin, sillä seiniä ei yleensä ole suunniteltu kestämään tällaista rasitusta.

Toinen selkeä syy huolehtia rännien puhdistuksesta on itse rännien käyttöiän pidentäminen. Jos ränneissä on roskaa ja lehtiä, vesi jää seisomaan paikoilleen, mikä edesauttaa korroosiota ja voi pahimmillaan saada rännit ruostumaan puhki. Pakkasella ränniin jäänyt vesi voi jäätyessään rikkoa rännin, ja toisaalta roskien ja veden paino myös rasittaa turhaan rännien kiinnityksiä.

Turvallisuus ja huolellisuus on muistettava rännien puhdistuksessa

Yksikerroksisten rakennusten, kuten omakotitalojen ja kesämökkien rännit voi puhdistaa itsekin, kun muistaa pitää mielessä myös työskentelyturvallisuuden. Tähän tarkoitukseen tehdyillä pitkävartisilla ränniharjoilla rännit voi puhdistaa maan tasalta käsin, mutta jotain toki voi jäädä huomaamatta, kun katse ei tavoita rännien sisäpuolta. Jos taas kiivetään katolle työskentelemään, turvavarusteiden on aina oltava kunnossa, jottei vahinkoja satu.

Useampikerroksisten talojen rännien puhdistus on sen sijaan poikkeuksetta kattoalan ammattilaisten työtä, jossa saatetaan tarvita henkilönosturiakin. Samoin jos on syytä epäillä, että rännit eivät ole enää kovin hyvässä kunnossa, on varmempaa kääntyä kattofirman puoleen.

Ammattilaisen tekemänä rännien puhdistus tulee tehdyksi huolellisesti ja kokonaisvaltaisesti sadevesijärjestelmän kuntoa tarkastellen. Samalla on mahdollista tutkia rännien toimivuutta, varmistaa niiden ehjyys ja se, ovatko vesikaadot oikeanlaiset. Tarvittaessa myös korjaustoimenpiteet saadaan hoidetuksi saman tien.

Pyydä meidät tekemään rännien puhdistus ammattitaidolla

Tulemme mielellämme apuun niin omakotitalojen, kesämökkien, taloyhtiöiden kuin liikekiinteistöjenkin ränniasioissa. Samalla on järkevää tarkastaa katon kunto ja huolehtia katon huoltotoimenpiteistä muiltakin osin esimerkiksi katon keväthuoltopakettina.

Soita meille numeroon 050 919 5071 tai pyydä tarjous huoltotoimenpiteistä sivuiltamme ».

Helpotusta isännöintitoimiston arkeen

Milloin olette viimeksi tarkistaneet taloyhtiönne katon kunnon? Jätä se tästedes meidän työksemme, ja keskity itse olennaiseen!

Jätä yhteydenottopyyntö