Ovatko kattoturvatuotteesi ajan tasalla?

Jokaiselta katolta pitäisi löytyä riittävät kattoturvatuotteet eli tikkaat, kattosillat ja lumiesteet. Niiden kunto on myös tarkastettava säännöllisesti, ettei vaaratilanteita pääse syntymään.

Kattoturvatuotteet

Katolle on päästävä turvallisesti

Jotta katto saadaan pidettyä kunnossa, katolla on pakko käydä. Katolla liikkumisessa on aina mukana putoamisriski. Vaikka henkilö olisi kuinka kokenut ja varovainen, liukastumisen tai horjahtamisen vaara on olemassa, erityisesti huonokuntoisella ja märällä katolla.

Yhtään onnettomuutta ei kuitenkaan pidä päästää tapahtumaan. Oikeanlaiset kattoturvatuotteet mahdollistavat sen, että katolla käynti onnistuu turvallisesti. Kattoturvatuotteiden on oltava oikein mitoitetut, tukevat ja kunnolla kiinnitetyt, jotta ne ajavat asiansa parhaalla mahdollisella tavalla.

Vastuu kattoturvallisuudesta on aina kiinteistön omistajalla. Taloyhtiössä se tarkoittaa hallitusta, mutta myös isännöitsijä kantaa osaltaan vastuuta. Jos kattoturvallisuus epäilyttää yhtään, asia kannattaa tarkistuttaa alan ammattilaisella.

Lumiesteet suojaavat vaaratilanteilta

Syksyllä kattoturvallisuutta on syytä miettiä myös tulevan talven ja lumien näkökulmasta. Onko katolla tarvittavat lumiesteet, jotka estävät lumikuormia ja jäätä putoamasta pihalla liikkuvien ihmisten päälle?

Lumiesteitä tulisi olla asennettuna vähintään sisäänkäyntien, kulkuväylien ja talvella käytössä olevien leikki- ja oleskelualueiden kohdalle. Mitä jyrkempi katto on, sitä tärkeämpää on huolehtia lumiesteiden asentamisesta.

Kattoturvatuotteet ovat katon ja katolla työskentelevien etu

Riittävät kattoturvatuotteet ovat aina katon etu, sillä kun katolle on helppo mennä, myös huoltotoimenpiteet tulevat todennäköisesti tehtyä säännöllisemmin. Katon kuntoa on helpompi seurata ja se pysyy paremmassa kunnossa.

Kattohuoltoa tekevien henkilöiden lisäksi kattoturvatuotteita tarvitsevat nuohoojat. Lain mukaan kiinteistön omistajan tai haltijan on huolehdittava siitä, että nuohoustyön suorittaminen onnistuu turvallisesti. Piipun luo on oltava tikkaista ja kulkusilloista koostuva kulkutie. Myös nykyiset rakennusmääräykset edellyttävät uudiskohteissa, että katolle on oltava olemassa kulkureitti.

Joko olet tehnyt katollesi syyshuollon?

Teemme katon syyshuollot edullisesti hintaan 269 €*. Varaa omasi, niin laitetaan samalla myös kattoturvatuotteesi kuntoon.

» Varaa edullinen syyshuolto

*Hinta on 269 € / rakennus, sis. alv. 24 %. Tarjous koskee alle 1500 m2 kokoisia kattoja.

Helpotusta isännöintitoimiston arkeen

Milloin olette viimeksi tarkistaneet taloyhtiönne katon kunnon? Jätä se tästedes meidän työksemme, ja keskity itse olennaiseen!

Jätä yhteydenottopyyntö