Kuinka sadevesijärjestelmä toteutetaan oikein?

Kun sadevesijärjestelmä toimii asianmukaisesti, sade- ja sulamisvedet ohjautuvat katolta hallitusti sadevesikaivoihin – tällöin talon rakenteet säästyvät veden aiheuttamalta kuormitukselta ja mahdollisilta kosteusvaurioilta.

Keski-Suomen Kiinteistöpalvelulla on mittava kokemus sadevesijärjestelmien toteuttamisesta, joten meiltä saat sadevesijärjestelmän asennuksen sekä vanhojen sadevesikourujen pinnoituksen tinkimättömällä ammattitaidolla tehtynä.

Kysy lisää sadevesijärjestelmien asennuksesta ja sadevesikourujen pinnoituksesta »

 

Tärkeintä on sadevesijärjestelmän oikea mitoitus

Vesikourujen ja syöksytorvien mitoitus kannattaa aina antaa ammattilaisten tehtäväksi. Usein puutteellisen kokemuksen ja tietotaidon kanssa rakennetut sadevesijärjestelmät aiheuttavat vahinkoa jo ensimmäisten sateiden aikana. Vajaamittaisten sadevesijärjestelmien takia rakennuksen seinät ja perustukset voivat kastua, kun sadevesikourut vuotavat yli.

Oikein mitoitetussa sadevesijärjestelmässä on huomioitu kiinteistön koko ja katon pinta-ala. Katon suurin lape määrää asennettavien sadevesikourujen ja syöksytorvien halkaisijamitat. Ja mikä tärkeintä – syöksytorvia tulee olla riittävä määrä vesimassojen ohjaamiseen alas katolta.

 

Sadevesikourujen kaadot

Vesikourun kaato tarkoittaa räystäslautaan kiinnitetyn sadevesikourun kaltevuutta – toisin sanoen, kuinka monta millimetriä kouru laskee yhden metrin matkalla. Kaadon määrä on ratkaisevaa sade- ja sulamisvesien virtauksen kannalta. Jos kaato on liian pieni, vesi jää kourun pohjalle, kerää irtoroskia ja jäätyy pakkasella.

Kouruihin kertynyt vesi, roskat ja jää kuormittavat kourujen kiinnikkeitä ja usein painuvat notkolle aiheuttaen lisää ongelmia. Kun vesi ja irtoroskat eivät poistu virtauksen mukana syöksytorviin, syntyy tukos, joka saa sadevesikourut tulvimaan hallitsemattomasti. Varsinkin jyrkkien ja pitkien lappeiden kouruissa kaadot eivät saa jäädä vajavaisiksi, koska veden täytyy päästä poistumaan riittävän nopeasti syöksytorviiin myös kovilla sateilla.

Kaatoa pitää olla reilusti – pääsääntönä voidaan pitää 3-5 mm:n kaatoa metrille. Suositeltu kaato kannattaa kuitenkin tarkistaa sadevesijärjestemän valmistajan ohjeista ennen kourujen asennusta.

 

Sadevesijärjestelmän asennus

Sadevesikourujen ja syöksytorvien asennus on millintarkkaa työtä ja asennuksen on onnistuttava kerrasta. Kun järjestelmä on mitoitettu ja suunniteltu, hankitaan tarvittavat kourut, putket, kannakkeet ja muut materiaalit asennusta varten.

Varsinainen asennustyö toteutetaan ripeästi, eikä siitä ole haittaa kiinteistön käyttäjien normaalille toiminnalle. Ammattilaisten tekemänä asennus on vaivatonta ja siistiä – mikä tärkeintä, oikein asennettu sadevesijärjestelmä on toimintavarma ja kestävä.

Kuinka teidän kiinteistössänne on valmistauduttu sadekauteen? Kysy sadevesijärjestelmien asennusta meiltä »

Helpotusta isännöintitoimiston arkeen

Milloin olette viimeksi tarkistaneet taloyhtiönne katon kunnon? Jätä se tästedes meidän työksemme, ja keskity itse olennaiseen!

Jätä yhteydenottopyyntö