Katon huollossa tarvitaan suunnitelmallisuutta

Katto ja sen kunto eivät välttämättä tule arjessa kovin usein mieleen, kun katse ei sille korkeudelle pääse niin vain vahingossa eksymään. Nimenomaan siksi katon huollot on hyvä suorittaa säännöllisesti, jotta yllätyksiä ei pääse syntymään. Tekemämme katon huollon vuosikello on hyväksi avuksi huoltotoimenpiteiden ajoittamisessa.

Katto ja sen kunto eivät välttämättä tule arjessa kovin usein mieleen, kun katse ei sille korkeudelle pääse niin vain vahingossa eksymään. Nimenomaan siksi katon huollot on hyvä suorittaa säännöllisesti, jotta yllätyksiä ei pääse syntymään. Tekemämme katon huollon vuosikello on hyväksi avuksi huoltotoimenpiteiden ajoittamisessa.

Tarkastuta kattosi säännöllisesti

Katon kunnon ylläpidossa on tärkeää säännöllisyys ja suunnitelmallisuus, jotta käyttöikää riittää mahdollisimman pitkälle. Katon kunnon seuraaminen vaatii sen, että katolle mennään varta vasten, säännöllisin väliajoin. Muuten voi vain arvailla, kuinka kauan katto mahtaa vielä käytössä kestää.

Apua huoltotoimenpiteiden ajoittamisessa on tietysti myös suuntaa-antavista aikaväleistä. Esimerkiksi katon maalaus tai pinnoitus on syytä tehdä arviolta 10–15 vuoden välein, mutta parhaiten tarpeen näkee, kun käy toteamassa sen omin silmin paikan päällä tai pyytää paikalle kattoalan ammattilaisen.

Puolivuosittainen huolto vuodenajan vaihtuessa auttaa pysymään ajan tasalla siitä, mitä toimenpiteitä katto tarvitsee. Kun viat havaitaan ajoissa, niiden korjaaminen on huomattavasti helpompaa ja halvempaa – esimerkiksi pienet vuotokohdat korjaantuvat tiivistämällä. Jo pelkkä katon säännöllinen puhdistaminen auttaa pitämään sen kunnon parempana.

Jotta katolla pystyy käymään turvallisesti, on kattoturvatuotteiden oltava riittävät ja hyväkuntoiset. Ei sovi unohtaa myöskään julkisivun kunnosta huolehtimista, sillä ulkonäön lisäksi sen hyvä kunto on tärkeä rakenteiden kuivana pysymisen kannalta.

Lataa avuksesi katon huollon vuosikello

Vuosittaisilla huolloilla ja oikeaan aikaan tehdyillä toimenpiteillä voit varmistaa katon pitkän iän. Ota avuksesi tekemämme selkeä katon huollon vuosikello, niin kaikki tulee helpommin hoidetuksi ajallaan.

Voit ladata vuosikellon ilmaiseksi alla olevasta linkistä, tulostaa sen käyttöösi ja merkata kääntöpuolelle muistiin myös jo tehdyt toimenpiteet.

Lataa katon huollon vuosikello käyttöösi täältä »

 

Helpotusta isännöintitoimiston arkeen

Milloin olette viimeksi tarkistaneet taloyhtiönne katon kunnon? Jätä se tästedes meidän työksemme, ja keskity itse olennaiseen!

Jätä yhteydenottopyyntö