Huolehdi katon talviturvallisuudesta

Lumenpudotus takaa katon, sen rakenteiden ja ohikulkijoiden turvallisuuden. Lue lisää vinkkejä, miten huolehdit kattosi talviturvallisuudesta!

Keski-Suomen Kiinteistöpalvelu hoitaa lumenpudotukset Jyväskylässä niin omakotitalojen kuin kerrostalojenkin katoilta!

Lumenpudotus estää vahingot katolle ja sen alla liikkujille

Lumenpudotuksen tarpeellisuuteen on monta syytä, sekä katon rakenteisiin että turvallisuuteen liittyviä. Selvimmin havaittava syy lumenpudotukseen on runsas lumen määrä katolla. Se rasittaa katon rakenteita ja kattoturvavarusteita, erityisesti jos lumen paino on jakautunut katolle epätasaisesti.

Toinen näkyvä syy tilata lumenpudotus on jääpuikkojen ja jään ilmestyminen räystäille. Ne voivat olla merkki siitä, että katon lämpövuoto on sulattanut katolla olevaa lunta. Kun jää tekee räystäälle padon, jonka taakse kerääntyy sulamisvettä, vedenpaine voi jään alla muodostua niin suureksi, että vesi pääsee hyväkuntoisenkin katon raoista läpi. Tuloksena voi olla laaja kosteusvaurio rakennuksen yläpohjassa tai seinissä.

Katon reunalta roikkuvat lumilipat ovat kolmas selkeä syy tehdä lumenpudotus. Erityisesti kerrostaloissa ne aiheuttavat pahoja vaaratilanteita, joissa voi syntyä vahinkoa ihmisille ja ikävän korvausvelvollisuuden taloyhtiölle. Katolta putoavat lumimassat voivat sisältää satoja kiloja lunta ja jäätä, joten ne saavat väärään paikkaan osuessaan aikaan pahaa jälkeä.

Tutustu lumenpudotuspalveluihimme. Toiminta-alueemme on Jyväskylä lähialueineen.

Kattoturvatuotteet takaavat turvallisuuden

Hyväkuntoiset talotikkaat, kattosillat ja -portaat ovat talven aikana tarpeen, jotta lumia päästään pudottamaan turvallisesti.

Lisäksi on syytä huolehtia riittävistä lumiesteistä, jotka täytyy nykyisten rakennusmääräysten mukaan asentaa vähintäänkin kulkureittien, sisääntulojen ja kadun vierustan kohdalla sijaitseville katon osille. Suositeltavaa on kuitenkin asentaa ne koko katon viiston pinnan leveydelle, jotta pihalla liikkumista ei tarvitse varoa. Lumiesteet pitävät lumikuormat paikallaan ja ehkäisevät lumen ennakoimattomasta putoamisesta aiheutuvat vaaratilanteet.

Lumiesteet suojaavat kattoa myös siltä osin, että lumet eivät pudotessaan riko räystäitä ja rännejä. Samalla myös piha ja pihalla olevat istutukset ja tavarat säästyvät vaurioilta. Painava lumimassa voi muuten saada ikäviä vahinkoja aikaan.

Lue myös aiempi blogijuttumme: Kattoturvatuotteet ovat talvella tarpeen

Ammattimaista lumenpudotuspalvelua Jyväskylässä

Pyydä meidät hoitamaan luotettavasti kattosi talviturvallisuuteen liittyvät työt! Meiltä saat asianmukaiset kattoturvavarusteet asennuksineen ja ammattitaitoisesti tehdyt lumenpudotukset niin omakotitaloihin kuin isompiinkin kiinteistöihin. Pyydä hintatarjous!

Lue lumenpudotuspalvelustamme » ja kattoturvatuotteista »

Helpotusta isännöintitoimiston arkeen

Milloin olette viimeksi tarkistaneet taloyhtiönne katon kunnon? Jätä se tästedes meidän työksemme, ja keskity itse olennaiseen!

Jätä yhteydenottopyyntö