As Oy Viitakurvi: Kerrostalon peltikaton maalaus

As Oy Viitakurvin peltikatto sai kesällä 2016 maalauksen myötä lisää käyttöikää ja siistimmän ulkonäön. Maalauksen yhteydessä asennettujen kattoturvatuotteiden avulla huoltotoimenpiteet onnistuvat jatkossa turvallisesti.

Ruostunutta peltikattoa pelastamaan

Jyväskylän Viitaniemessä sijaitsevan, 1960-luvulla rakennetun As Oy Viitakurvin peltikatto oli kesällä 2016 jo silminnähtävästi huoltomaalauksen tarpeessa. Kerrostalon katto oli laikukas ja siinä oli jonkin verran ruostetta. Lisäksi kattoturvavarusteet puuttuivat kokonaan ja lumiesteetkin olivat hiukan vaillinaiset.

Viitakurvin isännöitsijä Heikki Valkoselle Keski-Suomen Kiinteistöpalvelu oli ennestään tuttu toisen hänen isännöimänsä taloyhtiön kattotöistä. Yhteistyö oli helppo aloittaa, sillä Keski-Suomen Kiinteistöpalvelun osaaminen tämän tyyppiseen työhön oli jo hyvin tiedossa.

Huoltotoimenpiteet huolellisesti alusta loppuun

Viitakurvin 970 m2:n kokoisen peltikaton remontti aloitettiin peltisepän töillä katolla sijaitsevan viemärin tuuletusputken osalta. Sitten katosta hiottiin ruosteet pois ja sille tehtiin perusteellinen puhdistus panssaripesulla ja painepesurilla.

Maalausvaiheen aluksi ruostekohdat pohjamaalattiin ensin, ja koko katon pintamaalaus tehtiin kahteen kertaan. Maalauksen jälkeen katolle asennettiin lumiesteet, kattosillat ja lapetikkaat, jotta katon huolto onnistuu jatkossa turvallisesti.

Lopuksi vielä paikattiin vanhojen lumiesteiden kiinnikkeiden aiheuttamat reiät Kemper 2K Pur -pintatiivistysmenetelmällä, joka pitää paikatut kohdat luotettavasti vesitiiviinä.

Peltikaton maalauksella suojaa tuleviksi vuosiksi

Vaikka kuuma kesäsää asettikin haasteensa urakalle, kaikki sujui suunnitelmien mukaan ja lopputuloksesta saatiin onnistunut ja kestävä. Myös kohteen isännöitsijä on ollut ilmeisen tyytyväinen palveluun, sillä uusi tilaus toiseen taloyhtiöön on jo odottamassa toteutusta.

Maalauksella ja huollolla katolle saatiin taas reilusti lisää käyttöikää, turvaa vuotoriskeiltä sekä uusi, viimeistelty ilme.

Helpotusta isännöintitoimiston arkeen

Milloin olette viimeksi tarkistaneet taloyhtiönne katon kunnon? Jätä se tästedes meidän työksemme, ja keskity itse olennaiseen!

Jätä yhteydenottopyyntö